ارایه مدل بلوغ مدیریت فرآیندهای کسب و کار و ارزیابی سطح آن در شرکت مخابرات منطقه تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،حسابداری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: ACONF03_737
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنت الهدی قاسمی

گروه فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

جلال رضایی نور

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه قم، قم ایران

چکیده

در سال های اخیر به کارگیری رویکردهای نوین همانند مدیریت فرآیند کسب و کار در راستای افزایش بهره وری، یکی از اولویت های هر سازمان درنظر گرفته شده است. از آنجا که ارزیابی سطح بلوغ فرآیندهای کسب و کار نیاز به روش های استاندارد و اثبات شده دارد تا ضعف ها و ریسک های فرآیندها را به خوبی شناسایی کند و امکان تعالی آنها را به سمت بهترین روش فراهم آورد در این پژوهش به ارایه مدل بلوغ جهت ارزیابی سطح بلوغ شرکت مخابرات منطقه تهران و توسعه ابزار ارزیابی آن در جهت کمک به پیاده سازی بهتر مدیریت فرآیند کسب و کار در آینده و نیز شناسایی ضعف های موجود جهت ارتقا به سطوح بالاتر بلوغ پرداختیم. مدل بلوغ فرآیندهای کسب و کار استفاده شده در این پژوهش برگرفته از مدل های بلوغ قابلیت، مدل رزمن و بروین و مدل گارتنر بوده است. مدل توسعه داده شده شامل پنج سطح می باشد: اولیه؛ تکرارپذیر (ثبات) ؛ مدیریت شده (نظام مند)؛ بهبود مستمر. جهت پیاده سازی موفق مدیریت فرآیندهای کسب و کار، عوامل حیاتی موفقیت که بر روی وضعیت یا سطح بلوغ سازمان تاثیر بسزایی دارد را شناسایی و در قالب ابعاد و شاخص های به هم مرتبط طبقه بندی کردیم. سپس با استفاده از آزمون قضاوت خبرگان و روش تحلیل سلسله مراتبی فازی آنها را به تایید رسانده و وزن هر عامل را بدست آوردیم و با کمک آن به توسعه ابزاری جهت جمع آوری داده های سازمان در این زمینه پرداختیم . روش نمونه گیری از نوع هدفمند بوده و با تحلیل داده ی 30 پرسشنامه توزیع شده سطح بلوغ شرکت مخابرات استان تهران را با درنظر گرفتن وزن هر عامل اندازه گیری نمودیم. از نتایج بدست آمده مشاهده شد که دسته ابزاری و بعد همسویی استراتژیک بالاترین اولویت را از آن خود نمودند و بلوغ مدیریت فرآیندهای کسب و کار بین سطح اول و دوم بدست آمد.

کلیدواژه ها

مدیریت فرآیندهای کسب و کار، مدل بلوغ مدیریت فرآیندهای کسب و کار، عوامل حیاتی موفقیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.