ایجاد بسترسازی در راستای استقرار مدیریت دارایی های فیزیکی بر مبنای مدل آپ تایم نظام نامه راهبردی وزارت نفت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،حسابداری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: ACONF03_402
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فردین راشدی

کارشناس ارشد نفت، رییس اداره کل نگهداری و تعمیرات، شرکت پالایش نفت آبادان، آبادان

موسی قاسمی

کارشناس ارشد صنایع، هماهنگ کننده استقرار مدیریت نوین نگهداری و تعمیرات و دارایی های فیزیکی، شرکت پالایش نفت آبادان، آبادان

چکیده

مدیریت دارایی های فیزیکی، حرکت بر مسیر بهینه با در نظر داشتن فاکتورهای هزینه، ریسک و بهره وری در چرخه عمر تجهیزات در سازمان بوده که تجهیزات می بایست در لایه های مختلف تعریف و مدیریت شوند، لذا ایجاد سیستم مدیریت دارایی ها، تصمیمی استراتژیک و مهم برای سازمان است. لذا به منظور ایجاد بسترسازی در راستای استقرار مدیریت دارایی های فیزیکی بر مبنای مدل آپ تایم نظام نامه راهبردی وزارت نفت در شرکت پالایش نفت آبادان، این مقاله با هدف کاهش حوادث ناگوار، افزایش بازده تولیدی تاسیسات و تجهیزات و بهینه سازی هزینه های مستقیم و غیرمستقیم برای انجام فرایندهای خاص، براساس الگوبرداری فنی و تخصصی از مدیریت نوین نگهداری و تعمیرات و دارایی های فیزیکی شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد، شرکت توزیع نیروی برق مشهد، شرکت فولاد مبارکه اصفهان و شرکت پالایش نفت اصفهان، تدوین گشته است. نتایج نشان داد مهمترین عوامل در امر پیاده سازی عبارتند از: حمایت مدیریت ارشد سازمان، ایجاد ساختار سازمانی مدیر دارایی های فیزیکی، ترویج فرهنگ مدیریت دارایی های فیزیکی به منظور مشارکت حداکثری کارکنان و اجرای فراگیر سیستم مکانیزه مدیریت نگهداری و تعمیرات. همچنین در اولین گام نیز می بایست جهت ارزیابی سازمان و آموزش کارکنان در تمام سطوح از مشاوری مجرب در زمینه صنایع با تخصص ویژه در نگهداری و تعمیرات استفاده نمود و سپس علاوه بر داشتن چارچوب و مدل در تدوین نظام نامه، با بهره گیری از استاندارد ایزو 55001 در تدوین نقشه راه و استفاده از مدل ارتباط فرایندهای استراتژیک سازمان با وضعیت نگهداری تجهیزات مهم سازمان؛ نسبت به پیاده سازی مدیریت دارایی های فیزیکی اقدام نمود.

کلیدواژه ها

مدیریت، دارایی های فیزیکی، آپ تایم، نگهداری و تعمیرات، ایزو 55001

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.