معرفی دستگاه دوام بزرگ مقیاس و کاربرد آن در ارزیابی دوام سنگهای سخت

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: ششمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE06_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا نیکودل

استادیار گروه زمین شناسی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس

ماشاالله خامه چیان

دانشیار گروه زمین شناسی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس

حبیب اله بهرامخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

یکی از مسائل مهم در طراحی و اجرای پروژه های عمرانی، ارزیابی و اطلاع ازقابلیت وارفتگی سنگهای و تاثیر پذیری آنها از فرآیند هوازدگی در طول بهره برداری از آنها می باشد. از آنجاییکه دوام به مقاومت مواد در برابر عوامل مخرب قیزیکی و شیمیایی اطلاق می شود، سنجش آن اهمیت زیادی دارد. برای ارزیابی دوام سنگها بخصوص سنگهای نرم از شاخصی به نام شاخص دوام استفاده می شود که با کمک آزمایش دوام وارفتگی یا Slake Durability Test بدست می آید از آنجاییکه استفاده از دستگاه دوام برای سنگهای نسبتا سخت و یا سخت نیازمند بالابردن تعداد مراحل انجام آزمایش تا 15 مرحله می باشد با تحقیقات انجام شده در آزمایشگاه زمین شناسی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس دستگاه آزمایش دوامی طراحی وساخته شد که به ادعای محقیقن و سازندگان آن قادر است نقش دستگاه دوام استاندارداد را برای ارزیابی دوام سنگهای نسبتا سخت تا سخت را ایفا نماید. ضمنا این دستگاه قادر است در تعداد مراحل کمتر ارزیابیی از دوام سنگها را مطابق با مراحل بیشتر دستگاه آزمایش دوام استاندارد ارائه دهد. در این مقاله به معرفی این دستگاه پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.