پدافند غیر عامل، بیوترویسم و تهدیدات زیست محیطی در خاورمیانه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت محیط‌ زیست
  • کد COI اختصاصی: EEMCONF02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ضیاء الدین باده بان

زهرا عظیم نژاد

چکیده

یکی از مناطق مهم دنیا که طی بیش از نیم قرن گذشته توجه زیادی را به خود جلب کرده، منطقهژیوپولیتیک خاورمیانه می باشد. خاورمیانه در طی قرن بیستم یکی از مناطق پر تتلاطم جهان بود وتاریخ یکصد ساله آن بیش از تاریخ چند صد ساله برخی مناطق دیگر دارای فراز و نشیب بوده است. دردو دهه گذشته بیش از ده جنگ در خاورمیانه صورت گرفته است که پیامدهای این جنگ ها تنها درخسارات جانی و مالی انسانها خلاصه نمی گردد، بلکه مساله پر اهمیت دیگر در منطقه خاورمیانه،تخریب محیط زیست است. این مساله اگر چه یک معضل جهانی است ولی در خاورمیانه از شدتبیشتری برخوردار است و نشانه های موجود حاکی از آنست که این چالش از چالش های بسیار مهمآینده این منطه خواهد بود. از طرف دیگر تغییر و تحولات گسترده در نوع و ساختار جنگ ها موجبگردیده لغات جدیدی وارد ادبیات نظامی جهان بخصوص خاورمیانه شود که شک جدیدی از تروریسمبه نام بیوتروریسم از جمله آنها است. بنا به شواهد موجود، تهدید حملات بیولووژیکی در حال جدیشدن است و گروهک های نوظهوری که تعهدات اخلاقی کمتری دارند، در حال گسترش می باشند. ازاین رو تمرکز بر شیوه های مقاببه با تهاجم تروریستی و پنهانی بیولوژیکی اقدامی لازم و بجا است. دراین راستا پدافند غیرعامل مجموعه تمهیدات، اقدامات و طرح هایی است که با استفاده از ابزار و شرایط،از یک سو توان دفاعی مجموعه را در زمان بحران افزایش داده و از سوی دیگر پیامدهای بحران راکاهش و امکان بازسازی مناطق آسیک دیده را با کمترین هزینه فراهم می سازد. باید توجه داشت کهتهدیدات آینده بسیار متفاوت تر از تهدیدات گذشته و فعلی خواهد بود، بنابراین باید با آمادگی کامل دربعد نظامی و غیر نظامی و تقویت پدافند غیر عامل در سطح ملی و همچنین نهادهای دفاعی کشور ازنیروی انسانی تا منابع و تاسیسات، کشور را در مقابل خطرات تقویت کرد.

کلیدواژه ها

پدافند غیرعامل، بیوتروریسم، تهدید زیست محیطی، خاورمیانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.