کاربرد تحلیل واریانس در تکنولوژی آسفالت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS06_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد خانی سانیچ

استادیار دانشکده عمران، دانشگاه یزد

رضا روشنی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه یزد

فاطمه متین قهفرخی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه یزد

چکیده

در دنیای کنونی پیشرفت و ترقی دولت ها در گرو جمع آوری اطلاعات و استفاده مناسب از آنها است که بخش عمده این اطلاعات را اطلاعات آماری تشکیل میدهد. از این رو علم آمار نقش مهمی در پیشرفت جوامع بازی میکند. به همین دلیل مطالعه و یادگیری دقیق اصول و تکنیکهای آماری در جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات، برای دانشجویان رشته های مختلف اهمیت بسیار دارد. در تکنولوژی آسفالت و روسازی دریافت تمامی اطلاعات مورد نیاز، به وقت، تجهیزات مناسب و هزینه زیاد نیاز دارد، که گاهی مقرون به صرفه نیست. به همین دلیل برای انجام تحقیقات وقتگیر و پرهزینه، استفاده از روشهای آماری مناسب به نظر میرسد. به همین منظور در این مقاله به بررسی و کاربرد تحلیل واریانس در تکنولوژی آسفالت و روسازی پرداخته شده است. در نتیجه، می توان بیان کرد که: کاربرد تحلیل واریانس، دامنه ای گسترده دارد و نمیتوان آن را در قالب محدودی ارایه کرد، اما استفاده از روشهای آماری به ویژه روش تحلیل واریانس میتواند برای ادامه تحقیقات در تکنولوژی آسفالت و روسازی مفید باشد. در نهایت کاربرد تحلیل واریانس در روسازی به دو دسته کلی تقسیم بندی شده است. دسته اول: بدست آوردن شاخص وضعیت روسازی و عملکرد آن در دوره خدمت، را میتوان با کمک گرفتن از تحلیل واریانس انجام داد. دسته دوم: تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده از آزمونهای آزمایشگاهی و مقایسه بین عوامل مختلف، بوسیله آزمون آماری انوا، قابل انجام است.

کلیدواژه ها

آمار، تحلیل واریانس،ANOVA،تکنولوژی آسفالت و روسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.