بررسی برخی آنتی اکسیدان های غیرآنزیمی زعفران خوراکی Crocus sativus و گونه های وحشی زعفران استان گیلان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_674
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 429
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت
چکیده
زعفران گیاهی چندساله، متعلق به تیره ی Iridaceae می باشد، تاکنون سه گونه آن که به صورت خودرو در استان گیلان رویش دارند، مورد بررسی علمی قرار گرفته است که شامل: گونه ی زعفران خزری Crocus caspius Fisch C. A، زعفران زیبا Crocus speciosus M.B زعفران گیلانی Crocus gilanicus Mathew می باشد . علاوه بر کلاله زعفران، گلبرگ زعفران نیز یک منبع گیاهی غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است، در عین حال تحقیقات بسیار محدودی بر روی ترکیبات این بخش از گل زعفران انجام شده است. تحقیق حاضر در قالب آزمایشی با طرح کاملا تصادفی در سه تکرار، به بررسی برخی از آنتی اکسیدان های غیر آنزیمی گلبرگ های دو گونه ی زعفران وحشی استان گیلان Crocus speciosus and Crocus caspius و مقایسه ی آن با آنتی اکسیدان های زعفران زراعی Crocus sativus می پردازد. برای سنجش میزان فنل کل از روش اسلینکارد و سینگلتون، سنجش فلاونول کل از روش ونسکاتونیس و میلیاسکاس و برای تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی از روش ساریکورکو و همکاران استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان فنل کل در C.caspius اختلاف معناداری با دوگونه ی دیگر دارد. میزان فلاونل در C.sativus با دو گونه ی دیگر اختلاف دارد و بیشتر است، فعالیت آنتی اکسیدانی هر سه گونه با هم اختلاف معنادار دارد و C.caspius فعالیت بیشتری نسبت به C.sativus و C.speciosus دارد.کلیدواژه ها
آنتی اکسیدان غیر آنزیمی، زعفران، فنل، گلبرگ، DPPHمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.