اندازه گیری فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی ریز جلبک دونالیلا سالینابا استفاده از روش توان آنتیاکسیدانی احیاء آهن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF19_673
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مبینا نخستین آگاه

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه

احمد آقایی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه

زیور رشید نژاد

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه

چکیده

امروزه علاقمندی بسیاری به یافتن آنتی اکسیدان های جدید و ایمن از منابع طبیعی در بین انسانها ایجاد شده است. همچنین استفاده از آنتی اکسیدان های سنتزی به دلیل احتمال سرطان زا بودن آنها کاهش یافته است. ریز جلبک ها موجودات زنده میکروسکوپی هستند که توانایی تبدیل انرژی نورانی به شیمیایی را از طریق فرآیند فتوسنتز دارا می باشند. این موجودات زنده حاوی ترکیبات ارزشمند زیادی هستند که می توانند از نظر تجاری برای انسان حایز اهمیت باشند. ترکیباتی با خاصیت آنتی اکسیدانی در برخی از جلبک ها، پیدا می شود. به عنوان مثال، اخیرا ریز جلبک سبز دونالیلا سالینابه عنوان منبع بالقوه ای جهت تولید ترکیبات آنتی اکسیدان طبیعی، توجه محققان را به خود جلب نموده است. هدف این پژوهش، بهینه سازی روش اندازه گیری ظرفیت آنتی اکسیدانی ریز جلبک ها با استفاده از روش متداول FRAP بوده است. بر این اساس، در تحقیق حاضر، فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی ریز جلبک دونالیلا سالیناب ا استفاده از روش توان آنتی اکسیدانی احیاء آهن FRAP اندازه گیری شده است. مقدار 50 میلی گرم از بیوماس جلبکی توزین شده و با استفاده از یک میلی لیتر متانول، استخراج انجام شد. نمونه ها ورتکس شده و به مدت 5 دقیقه با 5000 دور بر دقیقه سانتریفیوژ شد. پس از افزودن معرف FRAP بر روی روشناورها و قرار گرفتن نمونه ها در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه، جذب نمونه ها در 593 نانومتر با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر دو پرتویی (UV-1800 Shimadzu, Japan) قرایت شد. ازغلظت های مختلف سولفات آهن برای رسم منحنی استاندارد استفاده شد.

کلیدواژه ها

آنتی اکسیدان، دونالیلا سالین،ا ریز جلبک، روش توان آنتی اکسیدانی احیاء آهن، عصاره متانولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.