سویه های بومی ترایوستوکیترید در ایران: بیوتکنولوژی و پتانسیل آن ها برای تولید روغن امگا 3، آستازانتین واسکوالن
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_537
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 387
نویسندگان
دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان
دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان
دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان
دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان
چکیده
ترایوستوکیتریدها به عنوان پروتیست های تک سلولی هتروتروف دریازی قابلیت بالقوه ای در تولید روغنهای امگا 3، آستازانتین و اسکوالن دارند. این یوکاریوت های دریازی دارای جنس های شاخص و مهم شیزوکیتریوم، ترایوستوکیتریوم، آیورانتوکیتریوم، ژاپونوکیتریوم و اولکنیا هستند. روغن امگا 3 تولید شده توسط این سویه ها می تواند به عنوان منابع جایگزین روغن ماهی استفاده شود. کاهش بیماری های قلبی و عروقی از اثرات مفید مصرف روغن های امگا 3 می باشد. آستازانتین نیز یک آنتی اکسیدان قوی می باشد که به صورت هتروتروفی توسط این سویه ها تولید می شود که در صنایع غذایی کاربردهای بسیاری دارد. هم چنین اسکوالن که منبع اصلی تامین آن از روغن کبد کوسه می باشدمی تواند توسط این سویه ها تولید شود. اسکوالن دارای خواص ضد سرطانی بوده و هم چنین از خطر بروز بیماری های قلبی و عروقی می کاهد. در این تحقیق برای نخستین بار در ایران نمونه برداری های وسیع جهت جداسازی این سویه ها انجام شد و بیش از 120 سویه بومی جداسازی شدند. تولید روغن امگا 3 غنی از DHA، آستازانتین و اسکوالن در این سویه ها بطور جداگانه بررسی شد. آنالیز، تعیین مقدار تولید، بهینه سازی و بررسی سیستم ژنتیکی تولید این محصولات با ارزش از سال 1390 شروع و به صورت 9 پایان نامه کارشناسی ارشد به مدت 5 سال انجام شد. در نهایت نتایج این تحقیق برای نخستین بار در ایران منجر به ثبت یک اختراع و راه اندازی یک شرکت جهت تولید این محصولات شد.کلیدواژه ها
سویه های بومی ترایوستوکیترید، روغن امگا 3، آستازانتین، اسکوالنمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.