مقایسه بیان ژن های دخیل در التهاب در مدل های صرعی به وسیله ی real time-PCR

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF19_385
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده فاطمه قاسم نتاج

گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

خسرو خواجه

گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

مهرداد بهمنش

گروه ژنتیک ، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

بهاره دبیرمنش

گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

صرع یک اختلال مغزی است و در طی آن در عملکرد طبیعی مغز به طور مکرر و غیرقابل پیش بینی وقف های ایجاد می شود که حمله نامیده می شود. صرع لوب گیجگاهی از معمول ترین انواع صرع می باشد که با بروز حمله خود به خودی در هیپوکمپ همراه است. اطلاعات موجود در زمینه مکانیسم های دخیل در ایجاد حمله و فرآیندهای پس از آن بسیار کم است، بنابراین مطالع در این بخش می تواند بسیار مثمرثمر باشد. با گزارش های حاکی از حضور التهاب در سایر بیماری های نورودژنریتیو می توان در صرع نیز این مسیر را با استفاده از مولکول های کلیدی چون سایتوکاین ها مورد بررسی قرار داد. ازجمله سایتوکاین های حایز اهمیت به عنوان واسطه التهابی اینتر لوکین ها به ویژه زیرگروه های 1.6.12 می باشد. در این مطالعه تغییرات بیان ژن اینترلوکین ß1 برروی هیپوکمپ موش های صرعی شده با پیلوکارپین PTZ، که از مدل های TLE هستند، سنجیده شد، برای تعیین کمی و کیفی بیان ژن مذکور real time-PCR مورد استفاده قرار گرفت که از حساسیت و ویژگی بالایی برخورداراست. توالی mRNA اینترلوکین ß1 با اطلاعات موجود در NCBI بدست آمد و سپس به وسیله نرم افزارهایی مانند الیگو 7 برای آن پرایمر طراحی شد. در ابتدا RNA استخراج و تبدیل به cDNA شد و سپسبه وسیله real time-PCR بیان ژن IL1ß مورد سنجش قرار گرفت. تفاوت های معناداری بین مدل ها و نمونه های کنترل مشاهده گردید. قابل ذکراست درک عمیق نقش التهاب در بروز صرع می تواند در طراحی داروهای ضدصرع، اهداف مولکولی جدیدی را رونمایی کند

کلیدواژه ها

صرع، real time PCR، التهاب، اینترلوکین ß1

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.