بررسی ریخت شناسی و تشریحی برخی گونه های جنس Scabiosa.L از تیره ی خواجه باشی (Dipsacaceae) در ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF19_229
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 727
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منا نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد سیستماتیک-اکولوژی گیاهی،دانشگاه الزهرا (س)

منیژه پاکروان

دانشیاردانشکده علوم زیستی دانشگاه الزهرا

فرخ قهرمانی نژاد

دانشیار دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی

مهوش سیفعلی

استادیار دانشگاه علوم زیستی دانشگاه الزهرا

چکیده

جنس (Dipsacaceae) Scabiosa.L در ایران دارای 20 گونه است که در شمال وشمال غرب،شرق، مرکز،جنوب و جنوب غرب ایران پراکنده هستند. دراین تحقیق بر روی 17 گونه بررسی های ریخت شناسی و تشریحی صورت گرفت.این گونه ها شامل: S. ، S. koelz، S. Columbar S. ، S. rotate ، S. macrochaete، S. flavida، S. olivieri ، S. argentea، S. kermanensia ، S. caucasica، S. hyrcanica، S. amoena، crinite S. leucactis و S. persica، S. esfandiari i ، calocephala می باشد. بررسی انجام شده برروی بیش از 65 نمونه بررسی ریخت شناسی و بر روی 38 نمونه بررسی تشریحی بوده است. این بررسی شامل 38 ویژگی ریخت شناسی و 10 ویژگی تشریحی فندقه بوده است. با استفاده از نرم افزازspss ver.20 دریافتیم که ویژگی های ریخت شناسی و تشریحی فندقه و همچنین ویژگی های برگ از مهم ترین صفات افتراقی بودند که با استفاده از این صفات وآنالیز خوشه ای وارد ward گونه های S. hyrcanic، S. amoena، S. crinite ، S. koelzi،i S. columbaria از سایر گونه ها جدا شدند. هم چنین گونه های S. flavida، S. olivieri بیشترین شباهت را به هم داشتند.

کلیدواژه ها

لاتین، ،Scabiosa. L تشریحی، ایران، آنالیز خوشه ای، ریخت شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.