مطالعه تشریحی و بافت شناسی بیضه و اپیدیدیم در سنجاب ایرانی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_123
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1645
نویسندگان
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
چکیده
هدف از این مطالعه توصیف ساختار ماکروسکوپی و میکروسکوپی بیضه و اپیدیدیم در سنجاب ایرانی بالغ بود. برای انجام این کار از هفت سنجاب ایرانی بالغ استفاده گردید. ابتدا کل دستگاه تناسلی نر در موقعیت طبیعی خود بررسی گردید. سپس از آن بیضه و اپیدیدیم به طور سالم و دست نخورده برداشته و برای کارهای بافت شناسی آماده گردید. بیضه در سنجاب ایرانی به شکل بیضی بوده و نسبتا بزرگ بوده و به رنگ قهوه ای مایل به صورتی می باشد. بیضه ها در داخل کیسه اسکروتوم و در تماس با عضلات شکم در ناحیه عانه ای قرار دارد. کیسه اسکروتوم توسط دیواره میانی به دو حفره کاملا مشخص تقسیم شده بود. نتایج مطالعات میکروسکوپی بیضه نشان می دهد که در سنجاب ایرانی اپیتلیوم ژرمینال دارای فرم طبیعی بوده و تمام لایه های سلول های اسپرم ساز وجود دارد. سر اپیدیدیم در سنجاب ایرانی انتهای سری بیضه را می پوشاند و توسط بدنه خود در امتداد سطح پشتی جانبی بیضه ادامه می یابد. دم اپیدیدیم بزرگ بوده و انتهای دمی بیضه را می پوشاند. مطالعات میکروسکوپی نشان داد لوله هی اپیدیدیم دارای اپیتلیوم استوانه ای بلند می باشند. این تحقیق اطلاعات پایه ای را در مورد آناتومی بیضه و اپیدیدیم در سنجاب ایرانی فراهم می کندکلیدواژه ها
بیضه، اپیدیدیم، سنجاب ایرانی، تشریحی، بافت شناسی، دستگاه تناسلیمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.