اثر تعدیلی عصاره هیدروالکلی آلویه ورا بر حرکات روده بزرگ ایزوله موش صحرایی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 457
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شیراز
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شیراز
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شیراز
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شیراز
چکیده
از دیرباز، در طب سنتی از گیاه آلویه ورا برای درمان بیماری های گوارشی استفاده شده است. به منظور بررسی برخی اثرات فیزیولوژیکی آلویه ورا، پژوهش حاضر به روش زیر انجام شد: کولون بالارو موش صحرایی بیهوش شده، جدا شد و به قطعات یک سانتی متری تقسیم شد. سپس قطعات کولون به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند و در حمام های بافتی حاوی محلول تیرود اکسیژنه 37 درجه سانتیگراد و pH=7.4 قرار گرفتند. سپس فعالیت مکانیکی قطعات کولون ایزوله به وسیله ترانسدیوسر نیرو متصل به سیستم پاورلب AD ثبت شد. ثبت فعالیت مکانیکی پس از اضافه کردن 40 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره آلویه ورا و حلال آن به ترتیب به عنوان گروه آزمایش و کنترل انجام شد. در پایان، فعالیت مکانیکی قطعات کولون ایزوله قبل و بعد از تجویز استیلکولین 10(-6) مولار به عنوان آگونیست کولینرژیک ثبت شد. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره آلویه ورا به طور معنی داری نیروی مکانیکی کولون ایزوله را کاهش می دهد. این اثر پس از تجویز استیلکولین برطرف شد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که عصاره آلویه ورا ممکن است روی فعالیت مکانیکی روده بزرگ اثر تعدیلی داشته باشد و این اثر مستقل از سیستم کولینرژیک است.کلیدواژه ها
آلویه ورا، کولون، استیل کولین، محلول تیرودمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.