اثرات ضدالتهابی عصاره زعفران بر نارسایی کلیوی ناشی از ایسکمی– خون رسانی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 520
نویسندگان
مرکز تحقیقات بیولوژی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
مرکز تحقیقات بیولوژی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
مرکز تحقیقات بیولوژی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
چکیده
التهاب یک چالش عمده در درمان آسیب حاد کلیوی AKI ناشی از ایسکمی- خونرسانی مجدد I/R می باشد. هدف این مطالعه بررسی اثرات ضدالتهابی و محافظت کنندگی عصاره زعفران در برابر آسیب های کلیوی ناشی از I/R بود. 35 سر موش صحرایی به 5 گروه تقسیم شدند که شامل گروه های شاهد، I/R و سه گروه I/R با دوزهای مختلف عصاره 5، 10 یا mg/kg 20 به صورت داخل صفاقی بود. التهاب کلیوی ناشی از I/R با اندازه گیری میزان نشت لکوسیت ها و سطوح بیان mRNA مربوط به مولکول چسبندگی بین سلولی1- ICAM-1 و فاکتور نکروز تومور آلفا TNF-α بررسی شد. برای ارزیابی استرس اکسیداتیو سطح مالون دی آلدهید و FRAP در کلیه اندازه گیری شد اختلالات عملکردی کلیه نیز از طریق اندازه گیری غلظت های نیتروژن– اوره و کراتینین پلاسما مورد بررسی قرار گرفت. به جز کاهش سطح بافتی FRAP P< 0.001 توسط I/R تمامی پارامترهای مورد اندازه گیری توسط I/R افزایش یافت P< 0.001 . هر سه دوز عصاره زعفران سبب کاهش معنی دار شدت این اختلالات گردید. به نحوی که سطح FRAP و غلظت نیتروژن– اوره پلاسما در سه گروه دریافت کننده عصاره زعفران تفاوت معنی داری با گروه شاهد نداشت. با وجود این عصاره زعفران توانست غلظت کراتینین پلاسما، سطح مالون دی آلدهید، بیان TNF-α و ICAM-1 و نشت لکوسیت ها را به صورت وابسته به دوز کاهش دهد. این مطالعه نشان داد عصاره هیدرواتانلی زعفران دارای اثرات ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی و محافظت کنندگی در برابرAKI ناشی از I/R می باشد.کلیدواژه ها
زعفران، ایسکمی - خون رسانی مجدد، التهاب، نشت لکوسیتی TNF-α ،ICAM-1مقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.