مقایسه تاب آوری در پرسنل پنج بخش درمانی بیمارستان شهید رجایی شهرستان گچساران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی راهکارهای توسعه و ترویج علوم تربیتی ،روانشناسی، مشاوره و آموزش در ایران
- کد COI اختصاصی: PCCONF05_141
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 434
نویسندگان
گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان، بهبهان، ایران
گروه آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان، بهبهان، ایران
چکیده
این پژوهش با هدفی کاربردی و به سبک میدانی با استفاده از ابزار پرسشنامه انجام شده است. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه پرسنل بیمارستان شهید رجایی شهرستان گچساران در پنج بخش درمانی آی.سی.یو (ICU)، سی.سی.یو (CCU)، داخلی و جراحی است که حجم نمونه با توجه به فرمول کوکران 107 نفر می باشد. پرسشنامه تاب آوری کانر و دیودسون با 25 سوال و پنج مولفه تصور شایستگی، اعتماد به غرایز فردی، پذیرش مثبت تغییر، کنترل و تاثیرات معنوی ابزار پژوهش بوده است. تحلیل های آماری داده های جمع آوری شده از پرسشنامه نیز با نسخه 241 نرم افزار SPSS انجام شده است. نجزیه و تحلیل داده ها به دست آمده نشان می دهد میانگین تاب آوری در مجموعه بیمارستان شهید رجایی شهرستان گچساران در سال 1396، مقدار 59.01 بوده است. همچنین بررسی بخش های مجموعه نشان می دهد که میانگین تاب آوری در بخش سی.سی.یو 59.5، در بخش آی.سی.یو 56.43، در بخش اورژانس 57.8، در بخش جراحی 67.4 و در بخش داخلی 53.47 است. مقایسه میانگین تاب آوری در بخش های مجموعه بیانگر بیشترین میزان تاب آوری در بخش جراحی و در مقابل کمترین میزان تاب آوری در بخش داخلی است. نتیجه آزمون تحلیل واریانس یکطرفه نشان می دهد که اختلاف معناداری بین مقادیر به دست آمده برای میانگین تاب آوری در بخش های مختلف وجود دارد. برای بررسی دقیق تر این اختلاف معنادار آزمون تعقیبی توکی انجام شده است که نشان می دهد این اختلاف معنادار مربوط به میانگین تاب آوری در بخش جراحی با بخش داخلی بوده است.کلیدواژه ها
تاب آوری، تصور شایستگی، پذیرش مثبت تغییر، اعتماد به غرایز فردی، بخش های بیمارستانیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل جامعه شناختی تاثیر سیاست های جمعیتی بر فرزندآوری در ایران
- پیش بینی رفتار تکانشگری نوجوانان: نقش نظمجویی فرایندی هیجان، همدلی هیجانی و نظمجویی فرایندی هیجان
- اثربخشی درمان هیجان مدار بر روی میزان افکار خودکشی سربازان یکی از یگانهای نظامی
- دیدگاه اجتماعی -فرهنگی فاطمه مرنیسی به جایگاه زنان در حوزه عمومی
- تاثیر سواد تربیتی معلم بر رفع افسردگی دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.