مروری بر نقش منابع انرژی تجدیدپذیر در توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نشریه علمی انرژی­های تجدیدپذیر و نو، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SHRAE-4-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 929
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شعله کاظمی فرد

دانشجوی دکتری، شیمی کاربردی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

لیلا ناجی

استادیار، شیمی تجزیه الکتروشیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

فرامرز افشارطارمی

استاد، شیمی پلیمر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

چکیده

تقاضای انرژی جهانی بدلیل افزایش جمعیت و توسعه تکنولوژی بشدت بالا رفته است. بنابراین تمایل به سمت کاربرد منابع انرژی تجدیدپذیر با عمر بالا، قابل اعتماد و مقرون به صرفه افزایش یافته است. انرژی خورشیدی، از میان سایر منابع انرژی تجدیدپذیر، یک منبع انرژی امیدبخش دردسترس و رایگان است که میتواند برای بحران انرژی موجود مورد استفاده قرار گیرد. انرژی خورشیدی و تکنولوژی آن در تمام نقاط جهان در حال پیشرفت میباشد که دلیل آن کمبود منابع فسیلی و محدودیتهای موجود در استفاده از سایر منابع انرژی میباشد. انرژی خورشیدی بدلیل مزایای فراوان مانند دردسترس بودن، مقرون به صرفه بودن،ظرفیت و بازده بالا در مقابل سایر منابع انرژی تجدیدپذیر، بهترین گزینه برای تامین انرژی جهان میباشد . این مقاله به بررسی لزوم نیاز به منابع انرژی تجدیدپذیر، صنایع انرژی خورشیدی، سناریوهای انرژی جهان و چالشهای پیش رو می پردازد و انرژی خورشیدی را بعنوان یک گزینه مطلوب معرفی مینماید.همچنین فرصتهای همراه با منابع انرزی تجدیدپذیر را مرور میکند که شامل امنیت انرژی، دسترسی به انرژی، توسعه اجتماعی و اقتصادی، کاهش تغییرات آب و هوایی و درنهایت کاهش خطرات سلامت میباشد. علیرغم فرصتهایی که بوجود می آید، چالشهایی نیز در زمینه توسعه پایدار منابع انرژی تجدیدپذیر وجود دارد.

کلیدواژه ها

منابع انرژی تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی، توسعه پایدار، تغییر اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.