طبقه بندی منشاء ریسک در رشته های بیمیه آتش سوزی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات اقتصاد، مدیریت مالی و حسابداری، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EMA-3-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 740
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیرش سلطان پناه

استادیار گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج

عادل فاطمی

استادیار گروه آمار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج

رضا غفارپور

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مالی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج

چکیده

امروزه با رشد فعالیت های اقتصادی رشد صنعت بیمه جهت افزایش امنیت روانی، رفاه اجتماعی و مبادلات اقتصادی ضرورتی انکارناپذیر است، و برای دست یابی به اهداف بالای صنعت بیمه و جامعه انجام این تحقیق ضروری است؛ و لازمه رسیدن به این مهم پاسخ به سوالاتی از جمله چگونه باید منشاء های ریسک در زمینه آتش سوزی را طبقه بندی نمود تا بتوان آنها را کنترل و از خسارت های احتمالی جلوگیری ویا کاهش داد به گونه ای که در راستای پیشرفت و رفاه اجتماعی باشد. از این رو هدف از این تحقیق توافق بیمه گر با بیمه گران اتکایی و در نهایت پیشگیری از خطر و حفاظت از مورد بیمه می باشد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی، از لحاظ ماهیت توصیفی و به لحاظ روش پیمایشی است. بخش بیمه آتش سوزی در شرکت های بیمه شهرستان سنندج انتخاب گردید. به دلیل محدود بودن حجم جامعه آماری حجم نمونه به روش سرشماریه 60 نفر تعیین شد. طبقه بندی منشاء های ریسک بر اساس تحلیل خوشه ای سلسله مراتبی به روش اتصال میانگین برای خوشه بندی 181 منشاء ریسک براساس اهمیت هریک از آنها با کاربرد نرم افزار spss ارایه شد. نتایج نشان داد، منشاء های ریسک در 3 خوشه طبقه بندی شد. ریسک هایی که در خوشه یک قرار گرفتند بدین شرح بود. تهویه عوامل زیانبار، مقاومت دیوار، سقف، مصالح، شیفت کار، نگهبان، قدمت ساختمان، جهت فاشر باد، گسستگی و پیوستگی با ساختمان و ... ریسک هایی که در خوشه دو قرار گرفتند بدین شرح بود: ارتفاع ساختمان، سطوح نازک کاری، کاغذ دیواری، موکت کاری، چوب کاری، پرده، کمد، قرنیز و ... ریسک هایی که در خوشه سه قرار گرفتند بدین شرح بود: محل استقرار ماشین آ لات، تراکم استفاده کننده، موتور خانه و ژنراتور، مشخصات دستگاه های (مارک، تاریخ ساخت)، تاریخ بازسازی و ...

کلیدواژه ها

طبقه بندی منشاء های ریسک، مسکونی، صنعتی، غیرصنعتی، بیمه آتش سوزی، تحلیل خوشه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.