نوجوانان و تلفن همراه
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: فصلنامه علوم اجتماعی، دوره: 18، شماره: 55
- کد COI اختصاصی: JR_QJSS-18-55_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 426
نویسندگان
استادیار علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی
کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده
امروزه تلفن همراه در مقایسه با رایانه و فناوری های اینترنتی، به دلیل ارزانی و سهولت استفاده از آن، نفوذ بیشتری در زندگی اجتماعی، سبک زندگی و رفتار مصرفی مردم دارد. این مقاله بخشی از پژوهشی است در راستای شناخت این مسیله که نوجوانان تهرانی در استفاده و دستیابی به تلفن همراه چگونه رفتار می کنند چارچوب مفهومی بر اساس بررسی دیدگاه ها و مرور منابع تجربی تنظیم و در قالب آن، فرضیه های اصلی مطرح شده است. پژوهش به روش پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه های خرد در مورد 387 نفر از نوجوانان 12 تا 18 ساله شهر تهران انجام گرفته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که عواملی چون میزان پایبندی به مذهب، جنس، میزان فضای عاطفی درون خانواده و معدل درسی در گرایش نوجوانان به کارکردهای مطلوب یا نامطلوب تلفن همراه موثر است. همچنین یافته ها نشان می دهد که استفاده از امکانات جانبی تلفن همراه، به پیامک و بلوتوث تعلق دارد. در ذخیره سازی محتوای گوشی تلفن همراه، جوک و سرگرمی بیشترین و علمی- آموزشی کمترین علاقه را در میان نوجوانان به خود اختصاص داده اند. میان گرایش دختران و پسران به این اولویت ها نیز تفاوت معنادار وجود دارد. غالب نوجوانان از سیم کارت اعتباری استفاده می کنند. بسیاری از آنها اعتیاد موبایلی دارند و بویژه از تلفن همراه برای دوستیابی با جنس مخالف، استفاده می کنندکلیدواژه ها
تلفن همراه؛ نوجوانان؛ استفاده و رضامندی؛ اعتیاد موبایلی؛ کارکرد و کژ کارکردمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر آموزش بازی های هدفمند بر خلاقیت و هوش کودکان پیش دبستانی در مهدکودک
- تاثیر طرحواره درمانی بافتاری بر خودمهارگری
- بررسی رابطه بین آرزوهای شغلی با خودکارآمدی، رضایت از زندگی و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان
- بررسی سنجش میزان وجدان کاری مدیران و کارکنان بر عملکرد شغلی در سطح شرکت برق منطقه ای خوزستان
- مرور نظام مند مطالعات مرتبط با انگیزش شغلی کارکنان در ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.