خاستگاه های خصومت میان اهل ادیان

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های قرآنی، دوره: 9، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_JQR-9-33_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 291
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدابراهیم سجادی

چکیده

قرآن کریم در آیه های بسیاری همسویی ادیان گوناگون الهی را یادآور شده و آیینهای آسمان ی رادارای یک آبشخور و خاستگاه معرفی می کند که در آموزه ها و گزاره ها نیز نقاط اشتراک فراوان دارد. این نکته را در نوشتاری پیش از این به بررسی نشستیم که در شماره پیشین همین فصلنامه با عنوان اصول و خاستگاه های مشترک ادیان درج گردیده بود.قرآن همچنین در کنار تاکید برکارآیی تعالیم دین در ایجاد روابط سالم و متکی بر روحیه عدالت خواهی و همگرایی بین متدینان، از نافرمانی آنان در برابر پیام آسمانی و تخاصم های درونی شان نیزبارها سخن گفته است. بر پایه گزارش قرآن، پیروان هر آیینی نه تنها با تابعان شریعت دیگر که می انخود نیز به صورت جنگ سرد یا درگیری مسلحانه، دشمنی داشته اند. یهودیان، هم با مسیحیان رابطه خصمانه داشته و هم با یکدیگر، مسیحیان نیز هم به رویارویی با پیروان موسی(ع) ادامه می دادند و هم در آتش تفرقه داخلی می سوخته اند و در همین زمان هر دو گروه در جبهه نبرد با مسلمانان نیز حضور داشته اند. گویا قرآن از ناحیه مسلمانان نیز نگران است و آنان را از گرا یش به خصومت با پیروان سایر ادیان و درگیری ها و خصومت های داخلی پرهیز می دهد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.