جایگاه حقوق عرفی بازرگانی فراملی در داوری تجاری بین المللی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش حقوق خصوصی، دوره: 5، شماره: 19
- کد COI اختصاصی: JR_JPLR-5-19_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1031
نویسندگان
دانشیار حقوق تجارت بین الملل، دانشگاه علامه طباطبایی
دانشجوی دکترا حقوق خصوصی، دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده
حقوق عرفی بازرگانی بهمنزله مجموعه موازین عرفی است که درمیان تجار و برای رفع نیازهای تجاریشان متداول گشته است، همگام با پیشرفت و توسعه روابط تجاری بین المللی و همچنین سازوکارهای حلوفصل اختلافات به وسیله داوری، جایگاه و ماهیت این مجموعه موازین به عنوان یک نظام حقوقی مستقل ازنظامهای داخلی و همچنین حقوق بین الملل، در زمره مهمترین مباحث حقوق داوری تجاری بین المللی قرار گرفته است. مزایای توسل بهنظام حقوقی عرفی و رویهای تجار درزمینه حل وفصل اختلافات و همچنین تناسب این موازین با مقتضیات امروزی روابط تجاری بین المللی ازجمله مهمترین دلایل استناد به حقوق عرفی بازرگانی بهعنوان قانون ماهوی حاکم بر اختلافات تجاری بین المللی بوده و آرای زیادی صراحتا یا ضمنا حقوق عرفی بازرگانی را مستند قراردادهاند، اما درعین حال، این مسیله که آیا این موازین بهدرستی نظام حقوقی مستقل تلقی میشوند و لذا استناد به آنها در رویه داوری تجاری با توجه به این وصف بوده است همچنان محل اختلاف آرا میباشد. در پژوهش حاضر برآنیم ضمن تحلیل ماهیت حقوق عرفی بازرگانی و تبیین اختلافات پیرامون آن، به بررسی جایگاه این مجموعه موازین در رویه داوری تجاری بین المللی بپردازیم.کلیدواژه ها
حقوق عرفی بازرگانی، داوری تجاری بینالمللی، نظام حقوقی خودبسنده، حقوق بازرگانی فراملیمقالات مرتبط جدید
- آسیب شناسی و راهکارهای ارتقا در مقابله با تبعیض زنان از منظر معاهدات بین المللی حقوق زنان
- الزامات و بایسته های حقوقی تبعیض در کار زنان از دیدگاه حقوق ایران و حقوق بین الملل
- نقش و الزامات قانونی مشاوران املاک در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
- تحولات سن مسئولیت کیفری در قانون جدید مجازات اسلامی با نگاهی بر فقه امامیه
- بررسی تاثیر بازاریابی مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) بر افزایش فروش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.