ارتباط کارایی با متغیرهای ساختاری بر مبنای نگرش SCP در بخش صنعت ایران (رهیافت بوت استرپ در استنباط آماری)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های اقتصادی ایران، دوره: 17، شماره: 51
- کد COI اختصاصی: JR_IJER-17-51_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 670
نویسندگان
دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه پیام نور تهران
استادیار دانشکده اقتصاد دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده
در این مقاله به دنبال بررسی ارتباط میان متغیرهای ساختاری و عملکردی در140 صنعت ایران هستیم. در این تحقیق به بررسی ساختار بازارهای صنعتی بر مبنای شاخص نسبت تمرکز چهار بنگاه و شاخص مزیت هزینه ای و پس از آن به برآورد سطح کارایی صنایع در کد چهار ISIC بر مبنای رویکرد مرز تصادفی پرداخته شده و با محاسبه سطح کارایی صنایع، ارتباط ساختار و عملکرد در قالب یک الگوی SCP بررسی شده است. همچنین برای قضاوت دقیق تر در مورد نتایج بدست آمده، از روش بوت استرپ در راستای استنباط های آماری استفاده شده است. یافته های این مقاله بیانگر آن است که اولا صنایعی که شدت تمرکز در آنها بالا است ناکاراتر هستند. به عبارت دیگر در صنایع ایران، قدرت انحصاری، رابطه معکوسی با کارایی دارد و این مسیله بخوبی گویای این واقعیت است که برخلاف نگرش شیکاگو، ریشه قدرت انحصاری در صنایع ایران نشا ت گرفته از کارایینبوده و بایستی در سایر مسایل دیگر ریشه این قدرت انحصاری را جستجو نمود .ثانیا صنایعی که دارای شدت مانع ورود بیشتری بوده اند ناکاراتر بوده اند . این مسیله بخوبی موید این است که مانع ورود، نقش معنی داری در ایجاد ناکارایی بخش های صنعتی (به دلیل عدم وجود فضای رقابت) به همراه داشته است. ثالثا در صنایعی که سهم فعالیت های دولت نسبت به بخش خصوصی بیشتر بوده، میزان کارایی پایین تر است . به عبارت دیگر ارتباط منفی بین حضور دولت در فعالیت های صنعتی و کارایی در صنایع ایران وجود دارد.کلیدواژه ها
کارایی، تمرکز، انحصار SCPمقالات مرتبط جدید
- نقش مدیریت دانش و فناوری های نوین در بهبود عملکرد سازمانی شرکت های فعال در صنعت بیمه تکافل
- آسیب شناسی صنعت تکافل در ایران بر اساس مدل SWOT با رویکرد امنیتی
- بررسی عوامل موثر بر ادراک بیمه گزاران در پذیرش بیمه تکافل
- شناسایی چالش ها و موانع تحقق تحول دیجیتال در صنعت بیمه مبتنی بر نظریه داده بنیاد، موردمطالعه شرکت بیمه تجارت نو
- ارائه الگویی از اعتماد بیمه گذاران به اینشورتک در بیمه های متعارف و بیمه های اسلامی (تکافل )
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.