بررسی میزان کارایی جرایم مالیاتی در جلوگیری از فرار مالیاتی در نظام مالیات برارزش افزوده در بین مودیان مالیاتی استان ایلام

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: IICMO03_525
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یداله رحیمی

دانشجوی دکترای مدیریت دولتی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج )رییس گروه مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان ایلام،

راضیه نوری

کارشناسی حسابداری و هنر آموز اداره کل آموزش وپرورش استان ایلام

مجتبی احمدی

کارشناسی ارشد حسابداری از دانشگاه آزادواحد ایلام کارشناس ارشد مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان ایلام

چکیده

مالیات به عنوان یکی از فاکتورهای مهم و اصلی تامین بودجه کشورهاست و مالیات بر ارزش افزوده یکی از انواع مالیات های مهم در دنیاست. هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان کارایی جرایم مالیاتی در جلوگیری از فرار مالیاتی در نظام مالیات بر ارزش افزوده هست. در این تحقیق جامعه آماری عبارت است از کلیه مودیان )حقیقی و حقوقی( مالیات بر ارزش افزوده استان ایلام که در مراحل پنج گانه شناسایی و ثبت نام گردیده اند. تعداد جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی پرونده های مالیاتی ارزش افزوده استان ایلام به تعداد 1056 پرونده ) 540 پرونده اشخاص حقیقی و 516 پرونده مربوط به اشخاص حقوقی( تشکیل می دهد. حجم نمونه آماری از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر اساس جدول مورگان 280 پرونده ) 143 پرونده اشخاص حقیقی و 137 پرونده اشخاص حقوقی( هست. در این پژوهش جهت گردآوری داده ها از پرونده مودیان مالیاتی )حقیقی و حقوقی( استفاده شده است. به این ترتیب که با بررسی پرونده مودیان مالیاتی اطلاعات لازم گردآوری و مورد تحلیل قرار گرفتند. برای بررسی فرضیه ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است. تحلیل یافته ها نشان داد که اعمال جرایم مالیاتی باعث جلوگیری از فرار مالیاتی در نظام مالیات بر ارزش افزوده اشخاص حقیقی و حقوقی استان ایلام می شود.

کلیدواژه ها

جرایم، فرار مالیاتی، مالیات بر ارزش افزوده، ایلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.