علت شناسی جرایم ضد جنگل و مراتع در استان مازندران از دیدگاه مردم ومسیولین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: IICMO03_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نوپورآهودشتی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی از دانشگاه آزاد دامغان

بهنام یوسفیان شوره دلی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد دامغان

چکیده

هدف پژوهش بررسی جرایم بر ضد جنگل ها و مراتع در استان مازندران و علل ارتکاب آنها از دیدگاه مردم و مسیولان مربوط است. در این پژوهش برای جمع آوری داده ها از روش زمینهیابی مصاحبه ای استفاده شده است. جامعه آماری 10 نفر از جنگل نشینان و سکنهی محلی ) 9 نفر مرد و 1 نفر زن(، 10 نفر از مسیولین سازمان های اجرایی و قضایی ) 9 نفر مرد و 1 نفر زن( و 10 نفر از صاحب نظراندانشگاهی و پژوهشگران ) 9 نفر مرد و 1 نفر زن( هستند و برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه بدون ساختار استفاده شده است.و پس از جمع آوری اطلاعات نتیجه گرفته شد که عمده جرایم در استان مازندران _ چرای بی رویه و بی موقع دام، ساخت و ساز غیر مجاز و تصرف اراضی ملی، آتش زدن جنگل و مرتع برای ایجاد چراگاه توسط دامداران و آتش زدن جنگل و مرتع توسط کشاورزان برای افزودن بر زمین های زراعی خود و قاچاق چوب می باشد که همه مصاحبه شوندگان بدان اشاره کرده اند.از دیدگاه مردم و مسولین عمده دلایل ارتکاب جرایم علیه جنگل و مرتع در استان مازندران _ فقر فرهنگی )باورهای غلط مردم در رابطه با جنگل و مرتع(، کمبود نیروی حفاظتی و ضعف امکانات حفاظتی، بیکاری و تنگدستی جوامع جنگل نشین و عدم توجه دولت به این مسیله و تمع برخی افراد سودجو، عدم نظارت بر فعالیت پیمان کاران بهره برداری از جنگل )بهره برداری بی رویه و غیر اصولی( است که همه مصاحبه شوندگان بدان اشاره نمودند

کلیدواژه ها

حفاظت از جنگلها و مراتع _ جرم زیست محیطی _ منابع طبیعی _ جرم اقتصادی _ جرم سازمان یافته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.