اثر ترکیب هم افزا سوء مصرف مت آمفتامین و داروهای محرک جنسی در بروز رفتارهای پرخطر جنسی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره ملی توانمندسازی جامعه در حوزه مشاوره، خانواده و تعلیم و تربیت اسلامی
  • کد COI اختصاصی: GSCONF01_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا ملکی

کارشناس ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشگاه علامه طباطبایی

حبیب الله شاه محمدی

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه علوم و تحقیقات اهواز

مجتبی چابک

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

چکیده

با مرور زمان، سیر مزمن سوء مصرف مواد و ناتوانی در برخی حوزه های کارکرد جنسی به خصوص ناتوانی نعوظ، فرد سوء مصرف کنندهدست به اقدامات و درمانهای سرخود و مصرف داروهای محرک جنسی خیابانی و یا بدون نسخه می کند که یکی از مهمترین این دسته از داروها سیلدنافیل سیترات (یا با نام تجاری ویاگرا) نام دارد. مطالعه حاضر گزارش مختصری از مقایسه و بررسی نقش سوء مصرفمت آمفتامین و سیلدنافیل (ویاگرا) به تنهایی و در موقعیت ترکیب هم افزا با هم در احتمال بروز رفتارهای جنسی پرخطر است. پژوهش حاضر به این صورت بود که پس از ارجاع مراجعان بر اساس ملاک های ورود به پژوهش، ابزار SCID-I، جهت تشخیص سوء مصرف مزمنمت آمفتامین و بررسی ملاکهای خروج توسط روانشناس و پزشکان عمومی مرکز انجام شد. پس از مطالعه 40 آزمودنی سوء مصرف کننده مزمن وارد مرحله ثبت خط پایه شدند. روال کار بدین صورت بود که هر 40 آزمودنی (20 نفر سوء مصرف توام متآمفتامین و 20 نفر همسوء مصرف تنها مت آمفتامین) به توصیف رفتارهای پرخطر جنسی خود پس از مصرف مواد پرداختند. گروه سوء مصرف توام مت آمفتامیندر کلیه آیتم ها نسبت به گروه کنترل تفاوت معناداری داشت که البته این تفاوت در آیتم روابط با زنان روسپی معتاد با کاندوم کمتر بود وهر دو گروه در این گویه برافراشتگی زیادی داشتند. سوء مصرف توام مت آمفتامین مزمن با داروهای محرک جنسی سبب تولید تکانه های تحریک جنسی میشود که علاوه بر تولید رفتارهای پرخطر نوعی ارتباط جنسی با شبکه ای از زنان مشکوک به آلودگی را هر چند با استفاده از کاندوم را رقم می زند.

کلیدواژه ها

مت آمفتامین، داروهای محرک جنسی، رفتار پرخطر جنسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.