مکانیابی فضاهای آموزشی مدارس ابتدایی شهر اردبیل با استفاده از مدل AHP

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش اندیشه ها وفناوری های نوین در علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GEOGRAPHIC01_289
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 724
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن خاوریان

استادیار سنجش از دور و GIS، گروه جغرافیا، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه محقق اردبیلی

بهروز خدابنده لو

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور و GIS، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه محقق اردبیلی

جلال الدین سربازدمیری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور و GIS، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه محقق اردبیلی

افشین عالی نژاد

دانشجوی کارشناسی رشته سنجش از دور و GIS، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

کاربری زمین شهری یعنی ساماندهی مکانی و فضایی فعالیت ها و عملکردهای شهری بر اساس خواست ها و نیازهایشهری که در واقع هسته اصلی برنامه ریزی شهری است و انواع استفاده از زمین را طبقه بندی و مکانیابی می کند افزایشسریع جمعیت شهرهای ایران موجب افزایش تقاضا برای خدمات عمومی شده است. و این امر به دلیل نبود نظام مدون ودقیق برنامه ریزی در اکثر شهرهای ایران مشکلات فراوانی را به وجود آورده است، که از مهمترین آنها کاهش سرانهخدمات آموزشی می باشد. به دلیل حساسیت این کاربری و ارتباط مستقیم آن با خانواده ها، نحوه تخصیص فضا برایکاربری آموزشی از اهمیت زیادی برخوردار است. پژوهش حاضر سعی دارد در پرداختن به مساله مکانیابی، محلیمناسب جهت استقرار مدارس ابتدایی برگزیند اطلاعات مکانمحور در این تحقیق به منظور مکانیابی بهینه فضاهایآموزشی، شهر اردبیل به عنوان یکی از شهرهای محروم از لحاظ توزیع بهینه خدمات شهری به خصوص کاربری آموزشیدر مقیاس های مختلف انتخاب گردیده و در نهایت پس از همپوشانی لایه های مربوط به هر یک از معیارهای مکانگزینیفضاهای آموزش ابتدایی و محاسبه امتیازات و وزن های مربوط با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی (Ahp) مناطق کاملا نامناسب، مناطق نامناسب، مناطق مناسب و مناطق کاملا مناسب جهت مکانگزینی مراکز ابتدایی مشخص گردید.به طوری که با در نظر گرفتن استانداردها و معیارهای موثر در مکان یابی مدارس ابتدایی، شهر اردبیل را تحت پوشمدارس ابتدایی پیشنهادی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

مدارس ابتدایی، مکانیابی، تجزیه و تحلیل اطلاعات AHP، و شهر اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.