بررسی وابستگی وقوع تب مالت در انسان با ویژگی های محیطی با استفاده از داده کاوی مکانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش اندیشه ها وفناوری های نوین در علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GEOGRAPHIC01_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 909
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما قلی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی نقشه برداری، GIS موسسه آموزش عالی عمران و توسعه

فرید کریمی پور

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی نقشهبرداری و فناوری اطلاعات مکانی، دانشگاه تهران

محمد عباسی

عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی عمران و توسعه

چکیده

بروسلوز یک بیماری باکتریال مشترک بین انسان و حیوان است که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از حیوانات آلوده وبه طور عمده جوندگان اهلی و خوک به انسان منتقل می شود. این بیماری به علت مشخصات عودکننده خود تحت عنوانتب مواج نامگذاری شده است. توزیع آن جهانی است، به غیر از کشورهای معدودی که در آنها ارگانیسم از مخزن حیوانیریشه کن شده است. لذا کنترل این بیماری تاثیر مهمی در سطح جهانی بر روی سلامت انسان و صنعت دامداری دارد. ازعوامل مهم شیوع این بیماری پارامترهای محیطی (مکان) و زمان (خصوصا در فصل زایمان دام ها) می باشد. در این راستاشناسایی رابطه پارمترهای محیطی و زمانی با نحوه شیوع و وقوع بیماری می تواند در کنترل و ارایه راه کارهای پیشگیرانهو در نتیجه کاهش هزینههای درمان انسان و دام بسیار موثر باشد. این مطالعه، به بررسی وابستگی میان وقوع بیماریتب مالت در انسان و وابستگی آن با پارامترهای محیطی همچون دما، رطوبت، ارتفاع، نوع پوشش زمینی، شغل افراد وسابقه تماس آنها با دام می پردازد. برای این منظور، از روش کاوش قوانین وابستگی چندبعدی استفاده گردید. قوانینکشف شده نشانگر تاثیر مثبت پارامترهای دما و ارتفاع بر وقوع تب مالت در افراد می باشد.

کلیدواژه ها

بروسلوز، داده کاوی، کشف قوانین وابستگی، وابستگی چندبعدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.