راهبردهای بهبود آسیب های اجتماعی زنان سرپرست خانوار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی توانمندسازی جامعه درحوزه مشاوره ،خانواده و تعلیم و تربیت اسلامی
  • کد COI اختصاصی: GSCONF02_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 373
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد شفیع پور مطلق

استادیار گروه کارشناسی ارشد رشته مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات، محلات، ایران

منیره ترابی نهاد

دانشجوی دکترای رشته مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند، مرند، ایران

مینا ترابی نهاد

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، اهر، ایران

چکیده

هدف تحقیق حاضر، تعیین راهبردهای بهبود آسیب های اجتماعی زنان سرپرست خانوار بوده است. روش تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از نظر اجرا ، توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی شهرستان مرند، تشکیل داده اند. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شده است، به این ترتیب که از بین کلیه زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی شهرستان مرند، تعداد 60 نفر بر اساس محاسبه فرمول کوکران برای پاسخگویی بطور تصادفی انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی پیرسون، و مدل معادله ساختاری استفاده شده ا ست. این تحقیق مشتمل بر سه نوع ابزار بوده است: 1. پرسشنامه محقق ساخته بهره گیری از راهبردهای بهبود فشارهای پنجگانه اقتصادی، اجتماعی، روانی، فرهنگی، و جسمی-پزشکی α=0.94. پرسشنامه محقق ساخته بهبود نگرش زنان سرپرست خانوار α=0.91پرسشنامه محقق ساخته آسیب های اجتماعی بهبود یافته زنان سرپرست خانوار α=0.92 روایی پرسشنامه ها به لحاظ محتوا تامین شده است . بدین صورت که از نظرات اساتید، کارشناسان و متخصصان در خصوص گویه های آنها نظر خواهی شده است.به طور کلی نتایج تحقیق نشان داد، بین بهره گیری از راهبردهای بهبود آسیب های پنجگانه اقتصادی، اجتماعی، روانی، فرهنگی، و پزشکی-درمانی و آسیب های اجتماعی بهبود یافته زنان سرپرست خانوار، در سطح P< 0.05 رابطه معناداری وجود دارد. نیز نتایج نشان داد، بهبود نگرش زنان سرپرست خانوار، رابطه بین بهره گیری ازراهبردهای بهبود فشارهای پنجگانه را با آسیب های اجتماعی بهبود یافته زنان سرپرست خانوار، در سطح P < 0.05 واسطه گری می کند.

کلیدواژه ها

زنان سرپرست خانوار، آسیب های اجتماعی، آسیب های افقتصادی، آسیب های فرهنگی، آسیب های روانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.