زمینه های ترویج هویت اسلامی و ایرانی در عصر جهانی شدن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTCONF02_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 353
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمود موسوی

دانشجوی دکتری علوم سیاسی، مسیول سیاسی مجتمع آموزش عالی شهید محلاتی

چکیده

مقاله پیش رو بدنبال پاسخگویی به این سیوال است که هویت اسلامی و ملی چه تاثیراتی در برابر امواج جهانی شدن میپذیرد و اساسا آیا بستر و زمینه هایی که از قبل عصر جهانی شدن فراهم آمده می تواند خود فرصت هایی را پیش روی جامعهما برای ترویج هویت ایرانی اسلامی و تاثیرگذاری بر روندهای سیاسی اجتماعی فرهنگی جهانی ایجاد کند بنابراین برایپاسخگویی به سیوال ذکر شده این فرضیه را مطرح می کنیم که گسترش فرآیند ارتباطات و اطلاعات این فرصت و امکان رابرای تمامی جوامع و فرهنگها بوجود آورده است که شاخصه ها، قوت ها و مزیت های فرهنگی خود را معرفی و تبلیغ نمایندلذا ایران نیز می تواند از این فرصت برای معرفی فرهنگ ایرانی اسلامی خود استفاده نماید. لذا در این نوشتار پس از تبیینموضوعات هویت دینی و ملی و مفهوم جهانی شدن، سعی خواهد کرد با ترسیم بستر و زمینه های روند تعامل گرایانه وفرصت ساز عصر جدید، به بررسی فرصت های هویت ساز ایران در عرصه جهانی شدن بپردازیم .در این زمینه از مفهوم ونظریه مهندسی فرهنگی به این دلیل که ابتکار عمل و پویایی را با خود به همراه دارد استفاده خواهد شد.

کلیدواژه ها

مهندسی فرهنگی، جهانی شدن، هویت، هویت اسلامی و ایرانی، مدرنیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.