بررسی رابطه بین مهارت های ارتباطی معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTCONF02_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام لطفعلیان دهکردی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی،مرکز آموزش عالی شهید رجایی فرخشهر

چکیده

تمامی آسیب های فردی و اجتماعی ریشه در ارتباط نا سالم دارند. در برخی مشاغل از جمله حرفه معلمی ارتباط و تعاملدوجانبه و چند جانبه ستون فقرات آن را تشکیل می دهد . صرف برخورداری از دانش حرفه ای و دانش اندوزی در اینشغل پایان بخش رسالت نیست،بلکه انتقال این دانش در یک شبکه ارتباطی تجلی و تحقق می یابد ناتوانی در برقرایارتباط موثر و فقدان مهارتهای ارتباطی با دانش آموزان موجب شکست در فرایند آموزش می شود، از این روبررسی میزانآشنایی معلمان با مهارتهای ارتباطی می تواند راهگشای ارتقای مهارتهای ارتباطی آنها در فرآیند تدریس و آموزش باشد .هدف از اجرای این پژوهش تعیین رابطه بین مهارت های ارتباطی معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دورهسوممقطع متوسطه ناحیه 1 شهرشهرکردمی باشد. روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد،جامعه آماری شاملکلیه دانش آموزان دوره سوم مقطع متوسطه ناحیه 1 شهر شهرکرد به تعداد 3551 نفر( 1320 نفر پسر و 2231 نفر دختر) وروش نمونه گیری نیز تصادفی طبقه ای بر حسب جنسیت می باشدوهمچنین حجم نمونه با استفاده ازجدول مورگان بهتعداد 366 نفر 120 نفر پسر و 246 نفر دختر تعیین شد.در این پژوهش مهارتهای ارتباطی معلمان به عنوان متغیر پیش بینو پیشرفت تحصیلی دانش آموزان به عنوان متغیر ملاک می باشد. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه مهارتهای ارتباطی کویین-داممی باشد وسپس بوسیله نرم افزار spss داده ها تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان بکارگیری مهارت های ارتباطی توسط معلمان دوره سوم مقطع متوسطه ناحیه 1 شهر شهرکرد در حد مطلوب می باشد.بین مهارتهای ارتباطی معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دوره سوم مقطع متوسطه ناحیه 1 شهر شهرکرد رابطه وجود دارد.

کلیدواژه ها

پیشرفت تحصیلی،مهارت های ارتباطی، یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.