بررسی رفع موانع موجود در سازمان ها برای کاهش استرس در بین مدیران و کارکنان ادارات دولتی زاهدان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تکنیک های مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MNGTEC02_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 708
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه میر

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات ،دانشکده ی آموزش های الکترونیکی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

آرمان بهاری

دکتری تخصصی مهندسی صنایع اتوماسیون صنعتی، عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشکده صنعت و معدن، گروه مهندسی صنایع، زاهدان، ایران

چکیده

استرس در مدیریت رفتار سازمانی از اهمیت و جایگاه ویژ ه ای برخوردار است و از آ نجایی که شرایط کار دایما در حال تغییر است، این بحث همواره با درجات مشخصی در رابطه با مسایل مرتبط با کار در سازمان هاوجود دارد و در چند دهه اخیر آهنگ حرکت زندگی شتاب بیشتری گرفته و تحولات در دنیای کار به صورت جدی تری خود نمایی نموده است. اگر چه عده ای از صاحبنظران، استرس را الزاما مخرب نمی دانند اما اکثر پژوهشگران معتقدند که آن برهم زننده بهداشت روانی است و در شرایط فعلی سازمان ها، یکی از مشکلات مدیران می باشد که تا حدود زیادی بازدهی و بهره وری را کاهش داده وسبب مشکلات رفتاری و تعارض شده است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی رفع موانع موجود در سازمان ها برای کاهش استرس وارایه راهکار در کاهش آن در محیط های کاری است در نهایت به این نتیجه رسیدیم که از نظر مدیران و کارکنان شاغل درسازمان ها، قوانین و دستورالعمل ها، ساختارسازمانی و شرایط شغلی نامناسب بر بروز فشارعصبی تاثیر مثبت دارند. به عنوان یک قاعده کلی، فعالیت هایی که برای کاهش استرس شغلی در محل کار انجام می گیرند باید اولویت را به تغییرات سازمانی برای بهبود شرایط کاری قرار دهند و ترکیبی از تغییرات سازمانی و مدیریت استرس مفیدترین روش برای پیشگیری از استرس در محیط کار می باشد.

کلیدواژه ها

استرس، استرس شغلی، کاهش استرس، مدیریت استرس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.