مطالعه مروری حذف کادمیوم و روی درمحلول آبی با استفاده از بیومس قارچی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF04_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر جوزونی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی پیشرفته، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران

بهروز میرزایی

دانشیارگروه مهندسی شیمی، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران

مهدی داوری

دانشیارگروه گیاه پزشکی، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران

محمدسعید محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی پیشرفته، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران

چکیده

آلودگی با فلزات سنگین یکی از مهمترین مشکلات زیست محیطی است که زندگی انسان و سایر موجودات را تهدید می-کند. روشهای شیمیایی که در تصفیه پساب صنعتی به طور خاص در حذف فلزات سنگین استفاده شدهاند بسیار گران وپر هزینه هستند و تولید پسماند می کند. برای حذف آلودگی های فلزی، استفاده از جاذب های با پایه بیولوژیکی در مقایسهبا سایر روشها به دلیل بازده و سرعت جذب بالا و نیز اقتصادی بودن بسیار مورد توجه است. میکروارگانیسم ها نقش مهمیدر جذب فلزات سنگین آلاینده فاضلاب دارند و در سالهای اخیر استفاده از جذب بیولوژیک به عنوان یک روش متداولبرای حذف فلزات سنگین از فاضلاب بسیار موردتوجه بوده است. در این مطالعات، جذب یون های کادمیم و روی به وسیلهقارچ آسپرژیلوس نیجر تحت تاثیر متغیرهای pH اولیه محلول، غلظت اولیه یون های فلزی و مقدار بیومس این فلزات مورد بررسی قرارگرفت که نتایج حاصل شده نشان داد شرایط بهینه pH برای حداکثر حذف روی و کادمیوم از محلول آبی به ترتیب 4/5 و 5/5 و غلظت یون های فلزی برای هردو فلز15ppm بود. از دیگر تاثیرات مهم مشاهده شده در نتایج مطالعات، افزایش ظرفیت جذب با افزایش غلظت اولیه و افزایش درصد جذب با افزایش غلظت بیومس استفاده شده بود. لازم به ذکراست افزایش درصد جذب پس از رسیدن غلظت بیومس به یک مقدار مشخص متوقف می گردد. طبق داده های حاصل ازمطالعات ناپیوسته حداکثر ظرفیت جذب بیومس برای یون های کادمیوم و روی به ترتیب 84 % و 79 % بود. براساس اینمطالعات بیومس آسپرژیلوس نیجرجاذبی مناسب برای بازیافت یون های فلزات سنگین از فاضلاب کارخانه ها است. هدف ازمطالعه حاضر مروری برمطالعات گذشته در زمینه حذف فلزات سنگین کادمیوم و روی توسط جرم های بیولوژیکی قارچیمی باشد تا بدین ترتیب بتوان با داشتن اطلاعات منسجم بادیدی گستردهتر نسبت به انتخاب روشی مناسب و کارا در جهتحذف فلزات سنگین اقدام نمود.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین، محلول آبی، کادمیوم، قارچ، روی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.