ارایه الگویی جهت ارزیابی قابلیت های انعطاف پذیری زنجیره تامین مبتنی بر سیستم های سایبرفیزیکال با رویکرد تحلیل شبکه فازی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی بهینه سازی سیستم ها و مدیریت کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ISOBM01_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 912
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا ملایی کندلوسی

دانشگاه علوم فنون، شهر بابل، استان مازندران

نیکبخش جوادیان

دانشگاه علوم فنون، شهر بابل، استان مازندران

بابک شیرازی

دانشگاه علوم فنون، شهر بابل، استان مازندران

یاسمن چریانی زنجانی

دانشگاه الزهرا، شهر تهران، استان تهران،

چکیده

این تحقیق با هدف ارایه قابلیت ارزیابی جهت الگویی های تامینزنجیره پذیریانعطاف مبتنی بر هایسیستم سایبرفیزیکال در شرکت ایران خودرو صورت گرفته است. از نظر دستهبندی تحقیقات برحسب هدف یک تحقیق کاربردی میباشد، ازنظر نحوه گردآوری دادهها توصیفی- و است غیرآزمایشی در روش انواع میان های توصیفی تحقیق در است گرفته قرار موردی مطالعه زمره . جامعه آماری تحقیق تعداد10 نفر از کارشناسان شرکت ایران خودرو را شامل شده است که پرسشنامه خبرگان در میان آنها پخش شد. بر اساس مطالعات صورت گرفته معیارهای اصلی تحقیق از عوامل سیستم های سایبرفیزیکال در تولید، عملکرد سیستم های سایبرفیزیکال، انعطاف پذیری منابع، انعطاف پذیری منابع، انعطاف پذیری سیستم عامل و یکپارچگی فناوری اطلاعات تشکیل شده است و هریک شامل تعدادی زیر معیار بوده است. تجزیهوتحلیل دادهها در فاز اول با استفاده از رویکرد ANP فازی و در فاز دوم با استفاده از رویکرد DEMATEL فازی صورت گرفته است. بر اساس نتایج تحقیق اثبات شد، معیار عوامل سیستم های سایبر فیزیکال در تولید با وزن نرمال شده 342/0 در اولویتاول قرار دارد و از طرفی زیر معیار استفاده از فناوری اطلاعات برای هماهنگ سازی فعالیت های تولیدی با وزن نرمال شده 697/0بهعنوان مهمترین زیر معیار مطرح شد. همچنین معیار عملکرد سیستم های سایبر فیزیکال از بیشترین تاثیرگذاری و بیشترین تاثیرپذیری و بیشترین تعامل نسبت به سایر شاخصها میباشد. در نتیجه این پژوهش می تواند به عنوان الگویی جهت ارزیابی قابلیتهای انعطافپذیری زنجیرهتامین مبتنی بر سیستم های سایبرفیزیکال در شرکت ایران خودرو مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

انعطاف پذیری زنجیره تامین، سیستم های سایبرفیزیکال، رویکرد MCDM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.