مروری بر روش های ساخت ابرخازن ها بر پایه نانولوله های کربنی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی کاربرد مواد و ساخت پیشرفته در صنایع
  • کد COI اختصاصی: IAAMM01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم نورمندی پور

دانشگاه علم و صنعت ایران

محمدحسن شجاعی فرد

دانشگاه علم و صنعت ایران

مسعود دهمرده

دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

جایگزین کردن منابع تجدیدپذیر انرژی مستلزم بکارگیری سامانه های ذخیره انرژی می باشد که درحال توسعه و پیشرفت گسترده است. از میان تمام راه حل های واقع بینانه موجود، ذخیره انرژی در باتری و ابرخازن ها به عنوان یک منبع بادوام، پاک و موثر مورد توجه ویژه است. ابرخازن ها با مساحت سطح بالا در مقایسه خازن های معمولی، دارای چگالی انرژی بالاتری هستند همچنین توان بالاتری را نسبت به باتری ها و پیل های سوختی از خود نشان می دهند. در خازن های الکتروشیمیایی یا ابرخازن ها، به طور عمده تحویل انرژی بر پایه واکنش های فارادی نبوده و تنها حاصل جدایی بار در فصل مشترک الکترود و الکترولیت در لایه دوگانه الکتریکی است. نانولوله های کربنی ذاتا خنثی، تجمع یافته و درهم تنیده بوده و پراکنده کردن نانولوله های کربنی به عنوان فاکتور اولیه برای توسعه ی خواص الکتریکی و مکانیکی ابرخازن ها مطرح می شود. ساخت الکترود فیلم کربن نانولوله مهمترین بخش ساختابرخازن ها بوده و تاکنون روش های بسیاری برای ساخت الکترود مورد استفاده قرار گرفته است که شامل روش های متنوع شیمیایی و فیزیکی می شوند. از میان این روش ها، در این مقاله پس از بررسی و شناخت خواص منحصر به فرد کربن نانولوله ها و ابرخازن ها مکانیسم ساخت با روش های رسوب الکتروشیمیایی، رسوبالکتروفورتیک و رسوب الکترواستاتیک را مورد مطالعه قرار خواهیم داد.

کلیدواژه ها

ابرخازن، نانولوله کربنی، الکترود، رسوب دهی، ساخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.