بررسی خواص ضد سرطانی نانوکپسول های زیست سازگار هدفمند با فولات در مقابل سلول های سرطانیHTC116 کولون

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نانو از سنتز تا صنعت
  • کد COI اختصاصی: NFSI01_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه گرشاسبی

گروه تکوین جانوری، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ایران

عادله دیوسالار

گروه علوم سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

جلال صولتی

گروه تکوین جانوری، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ایران

چکیده

در سالهای گذشته پیشرفتهای زیادی در زمینه ی درمان هدفمند و اثر گذار سرطان و همچنین سرطان کولورکتال صورت گرفته است. مطالعات نشان داده اند که با استفاده از فناوری نانو می توان به داروسازی هدفمند به خصوص در زمینه کنترل زمان و سرعت آزادسازی دارو جهت درمان هوشمند و هدفمند دست یافت. در این پژوهش، ابتدا نانوکپسولهایی پروتیینی پوشش دار با کمک پروتیین بتالاکتوگلوبولین و پکتین که حاوی دروی شیمی درمانی اگزالی پالادیوم است تهیه می گردد. سپس این نانوکپسولها با کمک فولات بصورت هدفمند طراحی و اپتیمم سازی میگردند. همچنین ویژگی های فیزیکوشیمیایی نانوکپسولهای تهیه شده توسط تکنیکهای پراکندگی دینامیک نور ( DLS)، میکروسکوپ الکترونی (SEM) و میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) ارزیابی شده است. در نهایت خواص ضدسرطانی نانوکپسولهای هدفمند شده با فولات بر روی رده سلولی HCT116 (سرطان کولون) با کمک تست MTT بررسی می گردد. نتایج مطالعات پراکندگی دینامیک نور در شرایط بهینه سازی شده سنتز نشان داد که نانوکپسولهای تهیه شده با پوشش فولات دارای اندازه ی کمتر از 100 نانومتر هستند. همچنین نتایج حاصل از میکروسکوپ الکترونی SEM بیانگر تشکیل ذراتی کروی و همگن با اندازه ای حدود 60 نانومتر می باشند که در توافق با نتایج مطالعات پراکندگی دینامیک نور می باشند. همچنین نتایج میزان سمیت سلولی نانوکپسولهای سنتزی در مقابل سلولهای سرطان کولون در زمانهای مختلف انکوبسیون و با حضور غلظتهای مختلف از نانوذره بیانگر یک پاسخ وابسته به دوز و زمان می باشد. بطور کلی از نتایج فوق می توان نتیجه گرفت که نانوکپسولهای هدفمند سنتزی به دلیل وجود فولات در ساختارشان میزان کارایی و سمیت بیشتری را نسبت به داروی آزاد و همچنین نانوکپسولهای فاقد فولات از خود نشان می دهند.

کلیدواژه ها

نانوکپسولهای پروتیینی، فولات، سرطان کولون، بتالاکتوگلوبین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.