ادغام سیستمهای مدیریتی لازمه تعالی سازمانی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش بین المللی HSE در صنعت نفت و گاز
  • کد COI اختصاصی: HSEOGI01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1675
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر عشریه

کارشناس ارشد شرکت گاز استان مازندران ، مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی

مریم فروزان

کارشناس شرکت آب و فاضلاب مازندران

چکیده

همانگونه که استقرار سیستم های مدیریت ایمنی ، بهداشتی ، محیط زیستی ومدیریت کیفیت جهت بهبود عملکرد یک سازمان امری اجتناب ناپذیر است بکارگیری روشهای علمی در دستیابی به اهداف آنها نیز امری لازم و حیاتی است و عدم بکارگیری و تقویت روشهای علمی وحدت سازمانی ، حاصلی جز عدم تعالی سازمانی درپی نخواهد داشت . دراغلب کشورهای صنعتی سیستم یکپارچه مدیریت کیفیت، بهداشت،ایمنی ومحیط زیست یکی ازپرکاربردترین سیستمهای مدیریتی برای رفع مشکلات محیط کار محسوب میشود، اما بکارگیری این سیستم مدیریتی نیازمند برنامه ریزی می باشد وعلاوه براین در صورتیکه در سازمان مورد پذیرش همگانی قرارنگیرد ، کارایی لازم را ندارد ، این بدان معنی است که حتی بهترین استانداردهای جهانی بدون وحدت سازمانی ارزش وکارایی مطلوب ندارد یعنی پیاده سازی آن شرط لازم است ولی برای تعالی سازمانی کافی نمیباشد. باید پذیرفت که در برنامه راهبردی، نیاز به تلاش مستمر و علاقه کافی افراد می باشد ، باید یک خط مشی مناسب، خوش بینانه و با انتظارات زیاد ارائه گردد،استانداردهای مناسب و آئین نامه های کار تدوین شوند وهمچون دیگر اهداف سازمان، به یکپارچگی در سازمان نیز اهمیت مشابهی داده شود، ارتباط سالم و باز در سرتاسر سازمان برقرار گردد،اهداف واقع بینانه باید در نظر گرفته شوند ،عملکردها باید بر اساس اهداف مورد نظر سنجیده شوند، مشکلات بین پرسنل بایستی بررسی شوند ،رفتار های مختلف افراد براساس استانداردهای قابل قبول ارزیابی شوند، رفتارواخلاق اسلامی به عنوان یک شرط برای استخدام افراد در نظر گرفته شود،باید نواقص شناسایی شده سریعا بر طرف شوند ، به مدیریت اطلاعات جدید و کافی داده شود تا عملکرد ا فراد مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد ورفتارهای نامناسب اصلاح شوند . نتیجه آنکه در اکثر سازماﻧﻬا ، اگرچه دوره های آموزشی وارزیابی برای شروع بکار پرسنل وجود دارد ولی جای فرایندهای ارزیابی ورتبه بندی مستمر آنها همچنان خالی می باشد که قابل تکمیل واصلاح است.

کلیدواژه ها

تعالی سازمانی ، ادغام سیستم های مدیریتی ،رفتارسازمانی،سیستم یکپارچه ، برنامه ریزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.