تاثیرات محتوای شبکه های ماهواره ای بر وقوع جرایم اجتماعی، اخلاقی، خانوادگی و شیوه های پیشگیری از آن
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش ملی یافته های نوین در علوم انسانی و امنیت اجتماعی
- کد COI اختصاصی: ICRTHS01_274
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 598
نویسندگان
کارشناسی ارشد جامعه شناسی
کارشناسی حقوق دانشگاه همدان
کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
چکیده
جهانی شدن و فناوری های رسانه ای همراه با آن، که اصلی ترین نمونه های آن اینترنت و شبکه های پخش مستقیم ماهواره ای است، اشکال جدیدی از مصرف و سبک زندگی را بوجود آورده اند. مخاطبان و بویژه اعضای جوان خانواده ها، حساس ترین و آسیب پذیرترین قشر در برابر محتواهای رسانه ها هستند که در هر کشوری متناسب با نیازها و نوع فرهنگ خود از رسانه های موجود بهره مند می شوند و این امر منجر به تثبیت و تقویت نمودهای مختلفی از سبک زندگی و حتی فرهنگ می شود. با وجود رسانه هایی نظیر شبکه های ماهواره ای، اینترنت و شبکه های اجتماعی آن، پیام هایی متفاوتی با آنچه در فرهنگ هرکشور موجود است، در اختیار مخاطبان و کاربران قرار می گیرد. براین اساس در مقاله حاضر، با توجه به نظریات جهانی شدن فرهنگی و دیدگاه های انتقادی در حوزه ارتباطات رسانه ای، فرهنگ توده و صنعت فرهنگی، به ویژه مکتب فرانکفورت، به تحلیل کیفی محتواهای شبکه های ماهواره ای و تاثیرات احتمالی آنها بر وقوع جرایم اجتماعی، اخلاقی، خانوادگی، پرداخته و سپس بر اساس راههای پیشگیری از آن ارایه شده است. براین مبنا، ابتدا با بررسی شبکه های ماهواره ای الگوهای ارایه شده برای سبک زندگی، فرهنگ و ... در این شبکه ها بررسی شده، سپس با تطبیق این الگوها با جامعه اسلامی ایران، انواع جرایم اجتماعی، اخلاقی و خانوادگی بررسی شده و در انتها پیشنهادها و شیوه های پیشگیری از آسیب های احتمالی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.کلیدواژه ها
شبکه های ماهواره ای، جرایم اجتماعی، اخلاقی، خانوادگی، جریان فرهنگی، جهانی شدن فرهنگ، فرهنگ تودهمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.