بررسی و مدلسازی اثر استفاده از تکنولوژی تقویت فشار مبرد مایع در سیکل‌های تبرید تراکم بخار

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع
  • کد COI اختصاصی: HVAC01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید قاسم رسولی فرد

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک

حسین خراسانی زاده

استادیار گروه مهندسی مکانیک دانشکده مهندسی دانشگاه کاشان

قنبر علی شیخ زاده

استادیار گروه مهندسی مکانیک دانشکده مهندسی دانشگاه کاشان

چکیده

یکی از عواملی که باعث کاهش ضریب عملکرد و افزایش انرژی مصرفی سیکلهای تبرید می شود تغییر فاز مبرد مایع به بخار و جوشش ناگهانی آن بعد از کندانسور است.این تغییر فاز به علت افت فشار یا گرمای ناشی از اصطکاک درمسیر بعد از کندانسور تا ورودی شیر انبساط رخ می دهد.برای جلوگیری از این تغییر فاز از روش هایی مانند مادون سرد کردن مبرد یا بالا بردن و ثابت نگه داشتن دما و فشار چگالش استفاده می شود که این روش ها همه دارای معایبی هستند.استفاده از تکنولوژی تقویت فشار مبرد مایع که با استفاده از پمپ مبرد مایع انجام می شود روش نسبتا جدید دیگری است که برای جلوگیری از این تغییر فاز پیشنهاد گردیده است.در این تحقیق سیکلهای متداول با دمای چگالش ثابت و دارای کنترل مینیمم هد فشار و سیکل با تقویت فشار مبرد مایع مدلسازی کامپیوتری شده اند.با استفاده از نتایج مدلسازی ها ،تاثیر تغییر فاز مبرد مایع بعد از کندانسور بر پارامترهای سیکل تبرید مانند ضریب عملکرد،انرژی مصرفی و ظرفیت سرمایی بررسی شده است.همچنین میزان و چگونگی تاثیر بکارگیری تکنولوژی تقویت فشار مبرد مایع بر کاهش مصرف انرژی و افزایش ضریب عملکرد و ظرفیت سرمایی سیکل مطالعه شده است . نتایج مدلسازیهای انجام شده در این تحقیق ،تاثیر مثبت استفاده از تکنولوژی تقویت فشار مبرد مایع را به صورت بهبود ضریب عملکرد حداکثر تا 61% و کاهش مصرف انرژی تا بیش از 31% در مقایسه با دو سیکل متداول دیگر نشان می دهد.

کلیدواژه ها

تقویت فشار مبرد مایع، فلاش گاز، تبرید تراکم بخار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.