فرآیند کارآفرینی الکترونیکی در ایران؛ موانع و چالش ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه فناوری، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JTDM-3-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 610
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا زارع میرک آباد

کارشناس ارشد مدیریت کارآفرینی دانشکده ی مدیریت و حسابداری، دانشگاه خوارزمی، تهران ، ایران

روح الله نوری

عضو هییت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات دانشکده ی مدیریت، دانشگاه خوارزمی، تهران ، ایران

چکیده

علی رغم بحران های اقتصادی ناشی از جهانی شدن بازارها و فشار رقابت، کسب و کارهای آنلاین در دنیا روز به روز گسترش می یابند و بستر فناوری اینترنت راه اندازی و ایجاد آن را ساده تر و سریع تر نموده است. اما گسترش این کسب و کارها در ایران بسیار کند است، چرا که یک کارآفرین الکترونیکی در ایران نمی داند برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود از مرحله ایده تا راه اندازی کسب و کار- چه اقداماتی را باید انجام دهد و با موانع و مشکلات جدی در این فرایند مواجه است. این پژوهش کیفی به شناسایی موانع و محدودیت های راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی در ایران بر اساس مدل کارآفرینی سایبری می پردازد. 12 کارآفرین الکترونیکی از روش نمونه گیری گلوله برفی برای مشارکت در فرایند جمع آوری داده ها انتخاب شدند. داده های جمع آوری شده از مصاحبه ی عمیق به روش تحلیل محتوا و تکنیک تم و با استفاده از نرم افزار اطلس تی آی تحلیل گردید. با تجزیه و تحلیل داده های پنج مرحله اصلی فرایند کارآفرینی الکترونیکی، شامل تشخیص فرصت، کشف ایده، تحلیل بازار، امکان سنجی و راه اندازی 19 مقوله و 49 مولفه (موانع و مشکلات) استخراج شد. همچنین یافته ها نشان داد مولفه ارزیابی و نوآوری باید در تمامی مراحل فرآیند کارآفرینی الکترونیکی مورد توجه قرار گیرد. بنابراین چارچوب ارایه شده در این تحقیق به عنوان مبنایی برای تمامی ذی نفعان، بخصوص دولت و محیط کسب و کار برای حل مشکلات و موانع رشد و توسعه کارآفرینی الکترونیکی در ایران خواهد بود.

کلیدواژه ها

کسب و کارهای اینترنتی، کارآفرینی سایبری، موانع و چالش ها، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.