بررسی میزان آلاینده های خروجی از دودکش کارخانه سیمان سامان کرمانشاه در سال

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه بهداشت در عرصه، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JHF-1-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 857
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی الماسی

استاد گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

فاطمه اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویان دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

میترا محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویان دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

فروغ فرهادی

کارشناس بهداشت محیط، کارخانه سیمان سامان

چکیده

مقدمه و هدف: گازهای سمی، آلایندهها و ذرات خطرناکی که روزانه از دودکش کارخانههای سیمان در محیط اطراف رها میشود،این صنایع را با چالش زیست محیطی مهمی روبرو ساخته است. این مطالعه با هدف تعیین میزان آلایندههای هوای خروجی دودکش کارخانه سیمان سامان کرمانشاه و مطابقت آن با استانداردهای موجود صورت گرفت.مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی - تحلیلی است. اندازه گیری پارامترهای مورد نظر شامل: ذرات معلق خروجی و NO2 ,CO از پیش گرمکن، سنگ شکن، الکتروفیلتر طبق روشهای کنترل آلودگی هوای پرکینز انجام شد. ,NO , SO2 یافته ها: در ارزیابی صورت گرفته مشاهده گردید که میزان ذرات معلق خروجی از دودکشهای کارخانه سیمان در همه فصول سال بر اساس استاندارد آلایندههای خروجی ناشی از صنایع، بسیار پایین تر از حد استاندارد سنگ شکن (200میلی گرم بر متر مکعب) والکتروفیلتر (150 میلیگرم بر متر مکعب) بوده است. در حالی که میزان گازهای خروجی در مقادیر جزیی بالاتر از استاندارد میباشد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد سیستم حفاظتی آلایندگی هوا از نظر مواد معلق در تمام خروجیهای مورد پایش از کارایی مطلوبی برخوردار است. ولی با توجه به میزان بالاتر از استاندارد گازهای خروجی باید کنترلهای بیشتری در این زمینه انجام گیرد.

کلیدواژه ها

کارخانه سیمان، ذرات معلق، گازهای آلاینده، کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.