چینه نگاری زیستی و بوم شناسی دیرینه نهشته های میوسن پیشین در برش جفریز (جنوب غرب کرمان) براساس روزن داران کف زی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه رخساره های رسوبی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSF-5-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان ترک زاده ماهانی

مدرس گروه زمین شناسی، موسسه آموزش عالی کرمان، کرمان، ایران

زهره خسروی

مدرس گروه زمین شناسی، موسسه آموزش عالی کرمان، کرمان، ایران

چکیده

به منظور مطالعات چینه نگاری زیستی و بوم شناسی دیرینه نهشته های میوسن پیشین، یک برش در جنوب غرب کرمان به نام جفریز انتخاب و از آن نمونه برداری به عمل آمد. برش مورد مطالعه با 67 متر ضخامت شامل سنگ آهک نازک تا ضخیم لایه و مارن بوده که با ناپیوستگی آذرین پی برروی سنگ های آذرین رسوبی ایوسن قرارگرفته و با ناپیوستگی هم شیب توسط آبرفت های عهد حاضر پوشیده شده است. از نهشته های مورد مطالعه 40 نمونه برداشت و پس از مطالعه، 22 جنس و گونه روزن دار کف زی شناسایی شد. به علت عدم معرفی یک بایوزون رسمی برای سازند قم و شباهت مجموعه روزن داران کف زی سازند قم با سازند آسماری، جهت تعیین سن نهشته های میوسن پیشین (نهشته های معادل با سازند قم) از بایوزوناسیون Wynd (1965) و Laursen et al. (2009) که برای سازند آسماری ارایه شده، استفاده گردید. بر این اساس دو بایوزون تجمعی با عنوان Austrotrillina howchini-Peneroplis thomasi Assemblage zone و Elphidium sp.-Miogypsina sp. Assemblage zone مورد شناسایی قرار گرفت. با توجه به روزن داران شناسایی شده در برش مورد نظر، سن نهشته های برش جفریز، میوسن پیشین (آشکوب آکیتانین) در نظر گرفته شد. با توجه به مطالعات بوم شناسی دیرینه مشخص گردید که توالی میوسن پیشین (آکیتانین) در این برش، از نظر عوامل اکولوژیکی مانند اکسیژن، نور و مواد غذایی مطلوب بوده و شرایط آب و هوایی گرم بر محیط حاکم بوده است.

کلیدواژه ها

زیست چینه نگاری، بوم شناسی دیرینه، میوسن پیشین، روزن داران کف زی، جفریز، کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.