زیست چینه نگاری و پالیواکولوژی سازند قم در ناحیه قهرود (جنوب کاشان)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوفصلنامه رخساره های رسوبی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JSF-4-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان دهقان

دانشجوی کارشناسی ارشد چینه شناسی و فسیل شناسی، دانشگاه اصفهان، ایران

امرالله صفری

استادیار گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، ایران

چکیده

به منظور معرفی تجمعات فونی، تعیین سن و پالیواکولوژی، سازند قم در برش قهرود مورد مطالعه قرار گرفته است. ضخامت سازند قم در ناحیه مورد مطالعه 325 متر و شامل سنگ آهک های نازک، متوسط تا ضخیم لایه و توده ای بوده که با ناپیوستگی فرسایشی بر روی سنگ های ولکانیکی ایوسن قرار گرفته و در انتها توسط آبرفت پوشیده شده اند. براساس مطالعات انجام شده 14 جنس و 26 گونه از روزن داران بنتیک در این برش تشخیص داده شده است. با توجه به مجموعه روزن داران بنتیک سن سازند قم در این ناحیه الیگوسن پسین (چاتین) تا میوسن پیشین (آکی تانین ) تعیین شده است. حضور روزن داران بنتیک بزرگ با دیواره نازک هیالین مانند لپیدوسیکلینیده ها و نومولیتیده های بزرگ با همزیست جلبکی نشانگر عمق زیاد، نور و انرژی کم، شوری نرمال دریایی و قرار گرفتن در زیر محیط دریای باز می باشد. در اعماق کمتر این دسته روزن داران به علت کاهش عمق، افزایش شدت نور و میزان انرژی، پوسته هایشان ضخیم تر و اندازه کوچکتری دارند. در لاگون نیمه محصور روزن داران با دیواره منفذ دار و روزن داران با دیواره بدون منفذ با همدیگر حضور دارند. در آب های کم عمق تر (لاگون محصور) حضور روزن داران با دیواره بدون منفذ مانند آستروتریلینا، بورلیس، میلیولید و پنروپلیس نشانگر کاهش عمق، افزایش نور و شوری می باشد.

کلیدواژه ها

سازند قم، زیست چینه نگاری، روزن داران، پالیواکولوژی، ناحیه قهرود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.