بررسی پتانسیل های شرق جاده ابریشم، در جهت توسعه صنت گردشگری مطالعه موردی استان سمنان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد،حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MELCONF01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 523
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شراره سلیمی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی دانشگاه مازیار

چکیده

جاده ابریشم پس از پیوستن به جاده های فرعی در چین از شهر سیان شروع شده و در قسمتی از مسیر 8000 کیلومتری خود از کشور ایران می گذرد. مسیر این جاده د رایران، که شامل مسیرهای خشکی اصلی و فرعی و مسیر دریایی می باشد، در یکی از قسمت های اصلی خود از استان سمنان عبور می کند. این قسمت از جاده ابریشم در شاهراه خراسان واقع شده و سالانه گردشگران بسیاری که قصد بازدید از شهر قدس مشهد و زیارت بارگان امام هشتم شیعیان را دارند از این جاده می گذرند. به نظر می رسد باتقویت زیر ساخت های گردشگری و حفاظت و نظارت بر جاذبه های گردشگری مسیر که تعداد انها نیز بسیار است و همچنین برقراری امنیت لازم برای گردشگران بتوان با استفاده از پتانسیل های فراوان این استان، در جهت توسعه گردشگری گامی برداشت و برای ساکنان محلی درآمدزایی و ایجاد اشتغال نمود. باتوجه به این مهم، این مقاله قصد دارد به رپسش زیر پاسخ دهد: آیا پتانسیل های موجود در شرق جاده ابریشم استان سمنان می تواند در جهت توسعه صنعت گردشگری نقشی داشته باشد این مقاله با استفاده از روش توصیفی و تفسیری و مطالعات کتابخانه ای و اسنادی و استفاده از سایت های معتبر اینترنتی سعی کرده است بابررسی پتانسیل ها به این پرسش پاسخ دهد. یافته های پژوهش نشان می دهد استان سمنان با توجه به قرار گرفتن در مختصات خاص جغرافیایی، اقلیم و آب هوای متنوع، پوشش گیاهی کویری تا جنگلی، قرار گرفتن در مسیر اصلی جاده ابریشم، آثارتاریخی و طبیعی متعدد، وجود عشایر سنگسری و کوچ هر ساله آنها، مجموعه آرامگاهی بسطام و.. استفاده از پتانسیل گردشگری فرهنگی، طبیعی ، رویدادی، عرفانی و.. می تواند در توسعه صنعت گردشگری نقش همی ایفا نماید.

کلیدواژه ها

جاده ابریشم، استان سمنان، صنعت گردشگری، توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.