ارزیابی اثر تغییرات سن و جنس لوله بر زوال جداره ای کلر در شبکه ی آبرسانی به کمک مدل کیفی – هیدرولیکی (EPANET (II
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران،معماری ومدیریت بحران
- کد COI اختصاصی: CCIVIL02_227
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 697
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، مهندسی محیط زیست؛ دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
بر اساس استاندارد های بین المللی و داخلی و به منظور تامین بهداشت عمومی جامعه، میزان غلظت کلر باقی ماندهدر تمام نقاط شبکه ی آبرسانی باید در محدوده ی خاصی قرار داشته باشد. در روش های متداول تصفیه، آب در نقاطانتهایی تصفیه خانه کلرزنی شده و سپس وارد شبکه ی آبرسانی می گردد. کلر تزریقی با مواد موجود در ماتریکس آب(زوال توده ای) و همچنین دیواره ی لوله های شبکه ی توزیع (زوال جداره ای) واکنش داده و غلظت آن کاهش می یابد.میزان زوال جداره ای کلر تابعی از عوامل مختلفی از جمله سن و جنس لوله های شبکه ی آبرسانی است. در این پژوهشتاثیر پارامترهای جنس لوله میان گروه های PVC و چدنی و همچنین عمر لوله های چدنی در رده های سنی صفر، 10، 20، و 30 سال مورد تحلیل قرار گرفت. ارزیابی تاثیر پارامتر های مذکور از طریق شبیه سازی کیفی – هیدرولیکی درمحیط نرم افزاری (EPANET (II محقق گردید. بررسی تاثیر جنس و سن لوله های مختلف بر غلظت کلر باقی مانده در دو حالت کلی صورت پذیرفت. در حالت اول اثر سن و جنس لوله ها بر غلظت کلر باقی مانده ی تمامی گره ها و در ساعت پیک مصرف مورد محاسبه قرار گرفت. در حالت دوم نیز اندرکنش تغییرات سن و جنس لوله بر غلظت کلر باقی مانده درگره شاهد و تمامی سری زمانی الگوی مصرف شبکه ی براشی پلینز بررسی شد. نتایج نشان داد؛ که اختلاف غلظت کلرباقی مانده بین جنس های PVC و چدنی در گره شماره ی (22) و در زمان پیک مصرف 17/82% بوده است. همچنین اختلاف غلظت کلر باقی مانده (در گره شماره ی (22) و در زمان پیک) بین سن های صفر و 30 سال 34/71% محاسبه گردید. نتیجه ی تحقیق حاضر نشان می دهد که از طریق شبیه سازی کیفی – هیدرولیکی (EPANET (II) می توان پارامترهای سن و جنس لوله ها را به عنوان فاکتوری موثر در زوال جداره ای شبکه ی آبرسانی به شمار آورد.کلیدواژه ها
کلر باقی مانده، شبکه ی آبرسانی، زوال جداره ای کلر، جنس لوله، سن لولهمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.