بررسی عددی عملکرد چاه حرارتی بر مبنای مواد تغییر فاز دهنده دارای نانو ذرات

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: NCOFME09_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 686
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد بیات

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مکانیک، دانشگاه آزاد واحد خمینی شهر، اصفهان

محمدرضا فریدزاده

مربی، دانشکده مکانیک ، دانشگاه آزاد واحد خمینی شهر، اصفهان

داود طغرایی

استادیار، دانشکده مکانیک، دانشگاه آزاد واحد خمینی شهر، اصفهان

چکیده

امروزه یکی از متداولترین راههای دفع حرارت از تجهیزات الکترونیکی، بهکارگیری چاه های حرارتی پرهدار است. یکی از راههای بهبود عملکرد چاههای حرارتی، بهکارگیری موادتغییر فاز دهنده درون آنها میباشد که در این مطالعه با استفاده از روش حل عددی به آن پرداخته شده است. بهمنظور مشاهده تاثیر بهکارگیری مواد تغییر فاز دهنده در چاه حرارتی،عملکرد چاه حرارتی برای دو حالت با مواد تغییر فاز دهنده و بدون آن مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج نشان میدهد که با بهکاربردن مواد تغییر فاز دهنده، عملکرد چاه حرارتی بهبود چشمگیری یافته است. یکی از معایب مواد تغییر فاز دهنده ضریب هدایت گرمایی پایین آنها است که منجر به کاهش نرخ ذوب میشود. یکی از راههای رفع این مشکل افزودن نانوذرات به ماده تغییر فاز دهنده است. در این مطالعه اثر افزودن نانو ذرات اکسید آلومنیوم به ماده تغییر فاز دهنده پارافین نیز بررسی شده است. نتایج نشان میدهد که با افزودن درصدکم نانوذرات، میتوان عملکرد چاه حرارتی را تا زمان ذوب شدن کامل ماده تغییر فاز دهنده بهبود بخشید. اما با افزایش درصد نانوذرات، نه تنها عملکرد چاه حرارتی بهبود پیدا نمیکند، بلکه افت نیز خواهد داشت.

کلیدواژه ها

چاه حرارتی، ماده تغییر فاز دهنده،دینامیک سیالات محاسباتی، نانوذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.