بررسی ارتباط بین بحران های مالی با کیفیت فرآیندهای حسابداری در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش حسابداری،مدیریت و اقتصاد با رویکرد پویایی اقتصاد ملی
  • کد COI اختصاصی: AMEM01_416
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 756
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید زندیه

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

عماد رضایی

استادیار و عضو هییت ملی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین بحران مالی با کیفیت فرآیندهای حسابداری در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران انجام شد؛ این پژوهش از لحاظ روش انجام پژوهش، توصیفی _ همبستگی می باشد. جامعه مورد بررسی در این پژوهش شامل کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد که در دوره زمانی مورد نظر فعال بوده اند، دوره مورد مطالعه از سال 1389- 1394 می باشد. روش نمونه گیری این پژوهش به صورت غربال گری (حذف سیستماتیک) است ؛ در این پژوهش از بین تمامی شرکت های فعال بورسی در طی سال های مورد بررسی که تعداد آنها 503 شرکت بود ، 130 شرکت که دارای شرایط بالا بودند به عنوان حجم نمونه مورد بررسی انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق کتابخانه ای و پایگاه الکترونیکی داده ها صورت گرفته و اطلاعات مالی شرکت های از سایت بورس اوراق بهادار تهران گرد آوری شد. داده های آماری از سایت کدال بورس اوراق بهادار و نرم افزار ره آورد نوین جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار Exel نمونه گیری و با استفاده از نرم افزار spss فرضیه ها تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که بین شاخص بحران مالی با کیفیت گزارشگری مالی در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود ندارد. بین شاخص بحران مالی با اقلام تعهدی در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد. بین شاخص بحران مالی با محافظه کاری در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

بحران مالی، کیفیت گزارشگری مالی، اقلام تعهدی، محافظه کاری، شرکت های بورس اوراق بهادار تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.