بانکداری اسلامی چالشی در اجرای استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی در ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش حسابداری،مدیریت و اقتصاد با رویکرد پویایی اقتصاد ملی
  • کد COI اختصاصی: AMEM01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده سمیه اجاقی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

چکیده

به استناد مصوبه مجمع عمومی سازمان حسابرسی،سازمان بورس و اوراق بهادار کشور اجرای استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی را از سال 1395 در کشور الزامی نموده است. یکی از مهمترین چالش هایی که اجرای این استانداردها در ایران باآن روبرو می باشد،مسیله بانکداری اسلامی است. در کشور ما طبق قانون بانکداری بدون ربا مصوب سال 1362 دریافت و پرداخت بهره ممنوع می باشد. در رابطه با این موضوع اطلاعات موجود در صورت های مالی بانک ها شفافیت لازم در راستای اجرای استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی برای پاسخگویی به نیازهای کلیه استفاده کنندگان را ندارد. در این مقاله به روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و اینترنتی، ضمن معرفی استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی و بانکداری اسلامی با توجه به گزاره هایی از چارچوب مفهومی استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی ضرورت استفاده از صورت مالی مکمل، صورت عملکرد سپرده های سرمایه گذاری جهت تطبیق بانکداری بدون ربا با استانداردهای بین المللی پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی، بانکداری اسلامی، صورت عملکرد سپرده های سرمایه گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.