بررسی طراحی مدل پیش بینی قیمت سهام شرکت های سرمایه گذار با استفاده از سلسله مراتب فازی AHP در بورس اوراق بهادار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: KAUHEM01_357
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد کریمی

گروه مدیریت، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج، ایران

فریبرز عوض زاده فتح

گروه مدیریت، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج، ایران

یوسف پرهیزکارجهان آباد

گروه مدیریت، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج، ایران

چکیده

سرمایه گذاری در سهام عرضه شده در بورس اوراق بهادار یکی از گزینه های پرسوددر بازار سرمایه است.بازار سهام دارای سیستمی غیرخطی و آشوب گونه است که تحت تدثیر شرایط سیاسی، اقتصادی و روانشناسی می باشد و می توان از سیستم های هوشمند غیرخطی همچون شبکه های عصبی مصنوعی و سلسله مراتب فازی پیش بینی قیمت سهام استفاده نمود. در این پژوهش به طراحی و ارایه ی یک مدل پیش بینی قیمت سهام با استفاده از سلسله مراتب فازی و کاهش خطای پیش بینی قیمت سهام با استفاده از آن نسبت به استفاده از تکنیک سلسله مراتب فازی به صورت منفرد پرداخته شده است. در ادامه پس از طراحی و پیاده سازی مدل سلسله مراتب فازی، با استفاده از چهار متغیر سودآوری، رشد ، بازار و ریسک به مقایسه آنها پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد که نمی توان یک عامل واحد را برای پیش بینی قیمت سهام بیان نمود. عوامل مختلفی در پیش بینی قیمت سهام در سرمایه گذاری تاثیرگذار هستند وممکن است این عوامل در پیش بینی قیمت سهام نیز دخیل باشند ولی گاهی می توان یک یا چند عامل را تحت عنوان مهمترین یا بارزترین عامل یا عوامل برای پیش بینی قیمت سهام بیان نمود. همچنین با توجه به اولویت بندی بالا پیش بینی قیمت سهام می توان نتیجه گیری کرد که در بورس ا وراق بهادار برای پیش بینی قیمت سهام، نسبت قیمت به درآمد و نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری از درجه اهمیت بیشتری دارد ولی ریسک بازار و ریسک تجاری از درجه اهمیت پایین تری قرار دارد.

کلیدواژه ها

پیش بینی قیمت سهام، سودآوری، رشد، بازار، ریسک، سلسله مراتب فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.