کار از راه دور، چالشهای نوین برای اشتغال

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: همایش نقش فناوری اطلاعات در اشتغال
  • کد COI اختصاصی: ITENGAGE01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام صدقی

کارشناس ارشد اطلاع رسانی

حبیب الله اصغری

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی

چکیده

دور کاری (Teleworking) شیوه ای نوین در انجام وظایف شغلی افراد است که به مدد ICT، اداوات رایانه ای و مخابراتی جایگزین دفاتر و ادارات سنتی شده و امروزه طیف گسترده ای از مشاغل و افراد مختلف از اپراتورهای معمولی گرفته تا مدیران و مسولان اجرایی ارشد را در بر می گیرد. در واقع کار از راه دور تبلور عینی کاربرد ICT در عرصه اشتغال به منظور ایجاد فرصت های شغلی نوین برای افراد می باشد. مهمترین امتیاز دورکاری این است که به افراد این اجازه را میدهد تا به جای اینکه خود به محل کارشان مراجعه کنند کار را به خانه و یا هر جای دیگری که مایل هستند ببرند. البته این کار با حفظ همه مسئولیتها و وظایف شغلی افراد صورت می گیرد. نظر به این که دورکاری ماهیت کار و اشتغال را تغییر داده و جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد و این تاثیر از برنامه ریزی های اجتماعی گرفته تا سازمان دهی کار و خانواده را در برمی گیرد. لذا در این راستا لازم است تا تعریف های نوین از قلمروهای جدید کار و خانه صورت گیرد. اساسی ترین مساله در زمینه ایجاد و توسعه دورکاری؛ سرمایه گذاری و ایجاد زیر ساختهای مخابراتی و اطلاعاتی می باشد که البته این هزینه ها در مقایسه با هزینه های ایجاد مشاغل سنتی (دفتری، صنعتی، کشاورزی و ....) بسیار ناچیز است. با در نظر گرفتن نرخ بیکاری و ایجاد فرصتهای شغلی نوین جهت خیل عظیم و رو به افزایش بیکاران کشور، باید مورد توجه مسولین امر قرار گیرد.هدف از ارایه این مقاله معرفی دور کاری و امکان سنجی به منظور پیاده سازی دور کاری در کشورمان در جهت فراهم آوردن فرصتهای شغلی جدید برای اشتغال بخشی از افراد بیکار جامعه به ویژه قشر تحصیل کرده و بیکار در کشور میباشد.

کلیدواژه ها

کار از راه دور، دور کاری، دور کاران، اشتغال، فناوری اطلاعات ، فناوری ارتباطات، کارآفرینی، خود اشتغالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.