اینترنت اشیا: فناوری کارآمد در کتابخانه ها و مراکز اطلاعرسانی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی اینترنت اشیاء کاربردها و زیرساخت ها
- کد COI اختصاصی: IOTCONF01_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2863
نویسندگان
دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانششناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان
دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان
دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان
استاد، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان
چکیده
اینترنت اشیا زیرساخت جهانی برای جامعه اطلاعاتی است که به ارایه خدمات پیشرفته با اتصال اشیا براساس فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی درگیر و موجود میپردازد. مطالعه حاضر به بررسی زمینه ظهور اینترنت اشیا در کتابخانه ها و مفهوم سازی کتابخانه هوشمند و ضرورت پیاده سازی این فناوری در کتابخانه ها پرداخته و در نهایت با ارایه مدلی مفهومی، حیطه های کاربردی آن براساس شاخصهای پایداری ارایه شده توسط خوشه پژوهشی اینترنت اشیا اروپا، تبیین میگردد. در این مطالعه مروری به منظور تبیین و بررسی فناوری اینترنت اشیا در کتابخانهها از روش کتابخانهای و بررسی متون استفاده گردیده است. در مطالعه حاضر پس از مقدمه، بررسی زمینه ظهور و تعریف اینترنت اشیا در کتابخانهها، تبیین کتابخانه هوشمند، ضرورت پیادهسازی و توجه به این فناوری در کتابخانهها، مدل مفهومی کاربردهای اینترنت اشیا در کتابخانه ها بیان میگردد. با توجه به نتایج بدست آمده از مقاله حاضر، میتوان چنین ادعا نمود که فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی نوظهور باعث تغییر پارادایم و تسهیل شیوه دستیابی به اطلاعات میگردند. فناوری اینترنت اشیا نیز از این امر مستثنی نبوده و با اهدافی همچون پیگیری مداوم موجودی، درخواست از طریق تلفن هوشمند، تحلیل ناشناس انتخابهای مشتری و تجزیه و تحلیل گردش منابع در کتابخانهها به مسیر توسعه خود در کتابخانه ها ادامه میدهد. اینترت اشیا در کتابخانهها موجبات حمایت از شاخصهای پایداری کامیابی اقتصادی، حفاظت از محیط زندگی و کیفیت زندگی را به ارمغان خواهد آورد. فناوری اینترنت اشیا هنوز در مرحله تحول است و کتابداران باید درباره این فناوری نوین یاد بگیرند و باید برای فراهم آوری زیرساختهای لازم و پذیرش فناوری از جانب کتابداران و کاربران تلاش نمایند تا این فناوری به صورت گسترده در کتابخانه ها پیاده سازی گردد.کلیدواژه ها
اینترنت اشیا، کتابخانه هوشمند، شیء هوشمند، کاربردهای اینترنت اشیامقالات مرتبط جدید
- طبقه بندی صفحات وب برای بهینه سازی موتورهای جستجو با استفاده از مدل ترکیبی یادگیری عمیق
- تحول دیجیتال با قراردادهای هوشمند بر پایه فناوری بلاکچین
- تحلیل و شناسایی آسیبپذیریهای ناش ی از حملات شرایط رقابتی در برنامه های وب مدرن
- مروری بر الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات و کاربردها
- بهینه سازی زمانبندی و ذخیره سازی نتایج وظایف در محیطهای مه-ابر با یادگیری تقویتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.