تثبیت شکستگی استخوان های متاکارپ III و IV و V به روش پین و وایر دریک قلاده سگ نژاد ژرمن شپرد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: IVSC11_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 849
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید دهبندی

دانشجوی دکتری حرفه ای دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل

حسام سوادکوهی

متخصص جراحی دامپزشکی

شهراد محسنی توکلی

دکتری عمومی دامپزشکی

نوید ضیایی درونکلایی

متخصص جراحی دامپزشکی

چکیده

مقدمه: شکستگی استخوان در سگها علتهای متفاوتی دارد و اغلب در تصادفات رانندگی یا حوادثی مثل سقوط از ارتفاع در اندامهای حرکتی مشاهده می شود. در این مطالعه یک قلاده سگ نر 1 ساله با نژاد ژرمن شپرد با علایم لنگش در دست چپ به کلینیک خصوصی دامپزشکی واقع در شهر ساری ارجاع داده شد. پس از معاینات اولیه بالینی، جهت تشخیص نهایی تصاویر رادیولوژی از نمای Dorsopalmarو Lateral اخذ شد.تفسیر رادیوگراف نشان دهنده ی شکستگی عرضی و مورب در استخوان های متاکارپ 3 و 4 و 5 بود که جهت اصلاح و تثبیت آن از تکنیک پین و وایر استفاده شد.روش کار: پس از آماده سازی حیوان جهت جراحی، آرامبخشی با استیل پرومازین (04/kg0/mg(و بیهوشی با کتامین (kg6/mg ،(زایلازین (kg/mg 5/0 (و میدازولام (kg/mg 2/0 (القاء و دست حیوان از قسمت Dorsal برش داده شد و پین ها با قطر 75/0 از قسمت Distal تا بالای مفصل و بند یکم وارد استخوان ها و همچنین بدنه ی استخوان متاکارپ 3 و 4 توسط وایر با تکنیک نوروگرید سرکلاژ شدند. همچنین سفازولین (kg/mg 22 (بعنوان آنتی بیوتیک بمدت 5 روز و از ترامادول (kg/mg 5.0 (بعنوان ضد دردبمدت 2 روز پس از جراحی تجویز شد.بحث و نتیجه گیری: در این نوع تکنیک جراحی، پس از گذشت یک ماه بعلت لنگش ناشی از انتهای پین، توصیه به کشیدن پین می شود و پس از آن محدودیت حرکات و آب درمانی توصیه می گردد. روش مورد استفاده در این جراحی به منظور تثبیت انگشتان کف دست، بدون عارضه بوده و از لحاظ ارزیابی بالینی، برطرف شدن کامل لنگش حیوان، 45 الی 50 روز پس از کشیدن پین ها و 3 ماه پس از جراحی حاصل شد.

کلیدواژه ها

شکستگی، متاکارپ، پین، وایر، سگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.