گزارش یک مورد جرب بینی pneumonyssus caninum از سگ های منطقه گلسار ارجاعی به یکی از کلینیک های دامپزشکی شهر رشت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: IVSC11_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان ریوف

دانش آموخته دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

مهلا قوامی

دانشجوی دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

مقدمه: جرب بینی (caninum pneumonyssus (در ترشحات و سینوس های بینی سگ ها زندگی می کند. این جرب در آمریکا، استرالیا، کانادا، اسپانیا، ایران (مشهد) گزارش شده است. چرخه زندگی این جرب در سینوس ها و ترشحات بینی حیوان میزبان کامل می شود. انتقال از طریق تماس مستقیم با حیوان آلوده می باشد. این جرب عموما در ترشحات بینی سگ های اهلی و وحشی آلوده وجود دارد اما کمتر تشخیص داده می شود.روش کار: یک سگ سه ساله نر با نژاد بومی ایرانی از منطقه گلسار رشت با علایم کم اشتهایی، تکاندادن سر و مالیدن بینی، ترشحات موکوسی چرکی، خون بینی و عطسه به یکی از کلینیک های دامپزشکی شهر رشت ارجاع داده شد. در معاینات بالینی افزایش تعداد ضربان قلب و تنفس، سختی تنفس و ترشحات موکوسی چرکی دیده شد. دمای بدن حیوان 8/39 درجه بود. سپس توسط سوآپ استریل از ترشحات بینی نمونه گیری انجام شد و در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفت و در زیر میکروسکوپ جرب (caninum pneumonyssus (مشاهده گردید. سپس نمونه خون برای انجام آزمایش CBC به آزمایشگاه ارسال و نتایج حاکی بر آلودگی باکتریایی و انگلی گزارش گردید. جهت درمان از داروی آیورمکتین (kg/mg 2/0 (و داروی انروفلوکساسین (kg/mg 5 (به صورت زیرجلدی تجویز گردید و درمان با موفقیت انجام گردید.بحث و نتیجه گیری: سگ ها با هر سن و نژاد و جنسیتی به این انگل آلوده می شوند. معمولا با علایم عطسه، ترشحات موکوسی، تکان دادن سر، خون دماغ شدن دیده می شود. این جرب می تواند علت سینوزیت باشد که منجر به علامت های عصبی سیستم مرکزی بشود. همچنین پس از درمان به صاحب دام توصیه گردید چنانچه حیوان با سگ های دیگر در تماس بوده است جهت جلوگیری از شیوع بیماری در منطقه نمونه گیری و درمان انجام پذیرد.

کلیدواژه ها

سگ، جرب بینی، رشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.